Enduro MM: Haljala kuudes, Puhakainen yhdeksäs, Kytönen keskeytti

Hermanni Haljala (kuvat: Christiano Morello)

Hermanni Haljala ajoi sunnuntain kisassa hienosti luokkansa kuudennelle sijalle. Roni Kytösen ranteessa oleva murtuma ei sallinut koko päivän ajamista, vaan Kytönen keskeytti, jotta ranne olisi varmasti kunnossa seuraavaksi ajettavassa Suomen osakilpailussa.

Toinen ajopäivä enduron MM-sarjan Espanjan Lalinissä ei tarjonnut suuria yllätyksiä, vaan Iso-Britannian Brad Freeman jatkaa kulkuaan sarjan nopeimpana ja luotettavampana kuljettajana voittaen sekä yleskilpalun että E3-luokan. Lauantain tapaan Espanjan Josep Garcia ajoi toseksi ja kuittasi E1-luokan nimiiinsä. Kolmanneksi nopein ja E2-luokan nopein oli Iso-Britannian Steve Holcombe, joka niin ikään kuittasi luokan tuplavoiton viikonlopusta.

Hermanni Haljala paransi menoaan saatuaan pyöränsä toimimaan lauantaisten murheiden jälkeen ja tuloksena yleiskilpailussa 25. sija. Luokassaan mies ylsi tähän mennessä kauden parhaimpaan ja 6. sija toi mukavat pisteet sarjatilannetta silmällä pitäen. ” Tänään sain lisää luottamusta pyörään ja pienet muutokset säätöihin antoivat kuvan itselle, että vauhtia saadaan steppi stepiltä lisättyä ja olen tähän päivään todella tyytyväinen, kun miettii valmistautumisaikaa tänne Espanjaan. Nyt sitten olisi vuorossa kotimaastot Heinolassa ja siellä on taas hienoa lähteä mittaamaan parempaa vauhtia ja tekemistä.” iloinen Haljala viestitti Lalinistä.

Roni Kytösen ranteessa oleva murtuma ei sallinut ajaa päivää loppuun ja mies keskeytti kilpailun sunnuntain osalta. Kytönen palaa kotimaahan hoidattamaan murtumaa kuntoon, jotta kotiosakilpailu Heinolassa olisi mahdollista ajaa.

Puhakainen varmasti sijalle 9.

Samuli Puhakainen

Junioreiden GP:ssä järjestys vaihtui sunnuntain osalta, kun Saksan Jeremy Sydow oli sunnuntain nopein. Iso-Britannian Jed Etchells ajoi toiseksi ja Ruotsin Albin Norbin otti viimeisen podiumpaikan ollen kolmas. 

Samuli Puhakainen ajoi 9. sijalle.  ” Reitti oli kuivempi lauantaihin verrattuna ja en saanut puristettua extreme erikoiskokeella eroa muihin nähden. Muuten ajaminen oli tasaista ja edelleen se crossierikoiskoe oli itselleni se kaikista vaikein, missä eroa nopeampiin tuli eniten. Nyt sitten valmistautuminen kohti Heinolan kotimaastoja, missä ollaan valmiina ottamaan kauden ensimmäinen huippusijoitus.” 

Peetu Juupaluoma ajoi sijalle 14. Nuorten GP:ssä Niko Puuotsaari oli 15. Voiton vei lauantan tapaan Italian Kevin Cristino.

Enduron MM-sarja Lalin, Espanja, 2. ajopäivä 9/9 erikoiskoetta

Enduro-GP

1) Brad Freeman, GBR, Beta 1.06.19,44  2) Josep Garcia, ESP, KTM +11,91  3) Steve Holcombe, GBR, Beta +49,73…25) Hermanni Haljala, FIN, Beta +5.07,23… Roni Kytönen, FIN, Honda Kesk.

E1

1) Josep Garcia, ESP, KTM 1.06.31,35  2) Theophile Espinasse, FRA, Beta +2.31,00  3) Jamie MC Canney, IRL, Husqvarna +2.41,79…6) Hermanni Haljala, FIN, Beta +4.55,32…Roni Kytönen, FIN, Honda Kesk.

Junior-GP

1) Jeremy Sydow, GER, Sherco 1.08.54,60  2) Jed Etchells, GBR, Fantic +14,91  3) Albin Norbin, SWE, Fantic +25,84…9) Samuli Puhakainen, FIN, Beta +2.19,14…14) Peetu Juupaluoma, FIN, Husqvarna +3.33,84

Nuorten-GP

1) Kevin Cristino, ITA, Fantic 1.09.58,53  2) Thibault Giraudon, FRA, Sherco +27,88  3) Leo Joyon, FRA, Beta +1.25,80…15) Niko Puotsaari, FIN, Husqvarna +5.13,20

Sarja jatkuu Heinolassa 25-27.5.2023

Uusin numero