Endurance World Championship

Viisi osakilpailua käsittävässä endurancen maailmanmestaruussarjan avauskisassa Le Mansissa voiton vei Kawasaki tiimillä Julien da Costa, Olivier Four ja Grégory Leblanc. Toiseksi, 11 kierroksen erolla, tuli Yamaha Austria Racing Team, jossa ajavat Gwen Giabbani, Igor Jerman ja Steve Plater. Suzuki-tiimi, City Biken Junod, Black ja Depoorter, saivat kokoon 15 kierrosta vähemmän kuin voittajatiimi. Kawasakin edellisestä 24 tunnin Le Mansin voitosta onkin aikaa, sillä historian kirjat kertovat sen tapahtuneen vuonna 1999.

17.4. ajettu, järjestyksessään 33:s Le Mans tarjosi podiumilla täydellisen värisuoran: Kawasaki, Yamaha ja Suzuki. Voittajapyörien rengastus oli myös kolmen kauppaa: Pirelli, Michelin ja Dunlop.

Motobox Kremer tiimin kuljettajat Paavilainen, Scherrer ja Gaziello ajoivat nousujohteisesti luokassaan yhdeksänneksi ja olivat kokonaistuloksissa sijalla 16.

Paavilainen saavutti viime kaudella endurancessa 6 MM-pistettä ja kaudella 2008 sijoittui Superstockin MM-Cup loppupisteissä yhdeksänneksi.

Lue Bike-lehdestä 9/2009 ”Kisaa kellon ympäri” -artikkeli legendaarisista ratamoottoripyöräilyn kestävyyskisoista.

”Tankillinen polttoainetta livahtaa vakiota tilavampaan Suzukin tankkiin kahdeksassa sekunnissa. Sen polttamiseen menee kuskilta keskimäärin tunti. Se on samalla yhden pilotin ajosession kesto.”