”En välitä, mitä Valentino sanoo tai ajattelee” – Marquez ei provosoidu Rossin puheista

Pitkään vallinnut jää Rossin ja Marquezin välillä näytti murtuvan surullisessa Katalonian GP:ssä, jossa Moto2-luokan kuljettaja Luis Salon menehtyi. Rossin ja Marquezin kauan odotettu ja kaivattu kädenpuristus nähtiin tuolloin kuninkuusluokan kisan jälkeen.

MM-sarjan kakkospaikkaa 50 pistettä Marquezin takana pitävä Rossi on kuitenkin myös melkoinen verbaalivirtuoosi, joka antaa aina sopivin väliajoin ymmärtää rivien välistä oikein tulkittuna jotain muuta.

Sen sivalluksen paikka oli sunnuntaina Silverstonessa, jossa monelle palautui mieliin Rossin ja Marquezin viime kauden tulikivenkatkuinen kaksintaistelu Sepangin radalla. Taistelu, jota kansainvälisen moottoriliiton FIM:n puheenjohtaja Vito Ippolito luonnehti lajin häpeätahraksi.

Parhaillaan Misanon kotikisaansa valmistautuva Rossi kuvaili varsin vilungisti viime sunnuntain vääntöä Silverstonessa.

– Tällä kertaa me molemmat yritimme samaa, mikä merkitsi ajamista mahdollisimman kovaa.

Rossi viittasi tällä Sepangin tapahtumiin, jossa hän väitti Marquezin pelanneen vastaavassa tilanteessa myöhemmin mestariksi ajaneen Jorge Lorenzon pussiin.

Marquez ei kuitenkaan provosoitunut Rossin sanoista.

– En aio puhua enää siitä (Sepang), enkä välitä, mitä Valentino sanoo tai ajattelee.

”Tervehdimme, kättelemme
ja suurin jännite on poissa”

Marquez luonnehti myöhemmin espanjalaisen radiokanavan haastattelussa, että hänen välinsä ovat nyt Rossin kanssa niin hyvät kuin ne olosuhteisiin nähden olla voivat.

– Tärkeintä on, että keskinäinen suhteemme on ammatillisessa mielessä kunnossa. Ja se on tietenkin hyvä asia myös koko lajin kannalta. Jännite välillemme ei ole lehdistötilaisuuksissa enää niin suuri kuin aiemmin. Nyt tervehdimme ja kättelemme toisiamme. Radalla puolestaan taistelen tarvittaessa hänen kanssa aivan samalla tavalla kuin muita kilpakumppaneitakin vastaan, toteaa Marquez.

Marquez on 12 osakilpailun jälkeen ainoa kuljettaja, joka on pystynyt ajamaan pisteille GP toisensa jälkeen.

Rossin kotiestradi, ensi viikonlopun kisanäyttämö Misano on sekin Marquezin mieleen. Hän on poistunut Riminin tuntumasta tähän mennessä neljä kertaa voittajana: 125-kuutioissa 2010, Moto2:ssa 2011 ja 2012, sekä MotoGP:ssä 2015.

– Misano on luonteeltaan varsin erilainen Silverstoneen verrattuna. Rata on hitaampi ja kimurantimpi. Italiaan on kuitenkin aina mukava mennä ja toivon todellakin, että sääkin on meille vihdoin suosiollinen kaikissa sessioissa. Lähden taistelemaan vähintään podiumsijoituksesta, Marquez viittaa Marco Simoncellin nimeä kantavan ja 4226 metrin mittaisen radan suuntaan.

Suomaistallin tuplasta
Moto3 alkaa jo olla hanskassa

Marquez saavutti piikkiluokan maailmanmestaruuden vuonna 2010 Ajo Motorsportin riveissä kilpaillessaan.

Tuplaa takovan suomalaistallin tilanne on mainio myös nyt, kun 18 kisaviikonlopun mittaisen kauden päätösneljännes käynnistyy Misanossa. Brad Binder johtaa Moto3-luokan MM-sarjaa jo 86 pisteen turvin. Johann Zarcolla on puolestaan Moto2-luokassa kymmenen pisteen etu lähimpään ja kenties enää ainoaan uhkaajaansa, eli Alex Rinsiin.

– Vaikka meillä onkin merkittävä pistejohto, niin tavoitteemme pysyy samana: yritämme voittaa jokaisen kisan, linjaa kovalla itseluottamuksella varustettu Binder.

Zarcon kaksi viimeistä kisaa Brnossa ja Silverstonessa eivät ole sujuneet suunnitelmien mukaan.

– Ajoin molemmissa kuitenkin vahvan viikonvaihteen, vaikka jäinkin vaille hyvää kisatulosta. Näitä nyt vain tapahtuu. Meidän on pidettävä keskittyminen koossa ja mikä tietenkin tärkeintä: johdamme sarjaa, joten minun pitää ajaa järkevästi, Zarco muotoilee.

* Tässä Hondan tehdastiimin kuljettajien Marc Marquezin ja Dani Pedrosan kisainsinöörien Santi Hernandezin ja Ramon Aurinin luonnehdinta Misanon radasta.

https://www.youtube.com/watch?v=1QxtOV9NQZE
 

Uusin numero