EM-pistetilinsä avannut Vesterinen: ”Yllättävän vaikea ajaa, ettei tule satsi housuihin”

(kuva: J-P Purtilo)

Motocrossin MM-sarjassa syyskaudella kilpaillut Matias Vesterinen palasi EM-sarjan pariin Italiassa tiistaina. Imatran Moottorikerhon kuljettaja avasi pistetilinsä EM-sarjan kovimmassa luokassa, vaikka tiukimman taistonsa hän kävi toisessa erässä vatsavaivojen kanssa.

Vesterisen toinen erä käynnistyi hyvin EM-sarjan EMX250-luokassa Italian Mantovassa, mutta jo muutaman kierroksen jälkeen alkoivat vatsavaivat. Ne häiritsivät ruokolahtelaisen ajoa ja suurin osa erästä kulki ”pidätellen”. Maaliin Vesterinen sinnitteli 17:tenä, eli EM-pisteillä.

– Olipas yllättävän vaikea ajaa niin, ettei tule satsi housuihin. Se häiritsi ajoani todella paljon ja vei keskittymiseni ja voimani. Menin maaliin tulon jälkeen suoraan lähimpään vessaan ja olin siellä varmaan vartin. Olen sen jälkeen käynyt jo pari kertaa vessassa, vaikka erän päättymisestä ei ole paljoakaan aikaa. Ja kohta täytyy näköjään mennä taas. Uskon, että olisin muuten pystynyt ajamaan 15 parhaan joukkoon. Olen nyt todella väsynyt, Vesterinen harmitteli.

Vesterinen ajoi EMX250-luokan EM-avauksen Hollannissa maaliskuun alussa, minkä jälkeen EM-kausi keskeytyi koronaviruspandemian takia. Vesterinen ei saavuttanut pisteitä ja kun sarja jatkui Latviassa elokuussa, hän siirtyi ajamaan MM-sarjan puolelle edustamansa italialaisen MGR-tiimin saatua hänelle paikan korkeimmalla tasolla. Vesterinen oli lähellä avata MM-pistetilinsä ajamissaan seitsemässä osakilpailunsa, mutta vielä ei ollut sen aika.

Vesterinen kilpaili MX2-luokan MM-osakilpailussa vielä viime sunnuntaina samalla Mantovan radalla, missä hän ajoi nyt tiistaina EM-sarjaa EMX250-luokassa. Vesterinen oli EM-erissä 21:s ja 17:s, kun 20 parasta saavuttaa pisteitä. Kahden erän yhteistuloksissa Vesterinen oli 21:s ottaen kauden ensimmäiset EM-pisteensä toisessa erässä.

Vatsavaivojen lisäksi Vesterisen kilpailua häiritsi se, että hän ajoi ensimmäisessä erässä yhteen eteensä kaatuneen kanssakilpailijan kanssa lähdön jälkeen toisessa mutkassa. Hän oli noin kymmenentenä, mutta kun samaan kasaan osui vielä kolmaskin kuljettaja, pääsi niin ikään nurin mennyt Vesterinen jatkamaan matkaansa joukon hännillä. Kova nousu EM-pisteiden tuntumaan oli osoitus hyvästä ajovauhdista. Harmittavasti Vesterisellä loppuivat kuitenkin erän aikana ajolasien repäisykalvot, joten puhdasta näkyvyyttä ei ollut enää loppukierroksilla saatavilla eikä ohittaminen pistesijoille onnistunut. Toinen erä meni puolestaan siis pilalle vatsaongelmien takia, vaikka ennen starttia Vesterinen ei tuntenut mitään ihmeellistä.

Aamun harjoituksissa Vesterinen oli oman ryhmänsä neljänneksi nopein ja aika-ajossa irtosi saman ryhmän kahdeksanneksi paras aika. Se riitti kirkkaasti 40 kuljettajan EM-eriin.

– Vauhtini oli kunnossa treeneissä ja aika-ajossa, ja kisassakin kohdallaan. Huomasin, että vauhtini on kehittynyt kauden alkuun verrattuna. Olen saanut kärkeä kiinni pari sekuntia kierroksella. Oli hienoa ajaa urani ensimmäiset MM-osakilpailut, mutta kyllä EM-sarja tuntuu myös mukavalta. EMX250 on minulle oikea luokka.

Vesterisen kausi jatkuu Mantovassa lauantaina, jolloin ajetaan EM-kauden seitsemäs osakilpailu.

Tiistaina EM-osakilpailun voitti italialainen Mattia Guadagnini. Toinen oli norjalainen Hakon Fredriksen ja kolmas venezuelalainen Lorenzo Locurcio. Suomen mestaruussarjassa alkukaudesta piipahtanut ja ajamansa kaksi osakilpailua voittanut virolainen Jörgen-Matthias Talviku oli viides.

Tulokset

EMX250-luokka, EM-osakilpailu 6/10, Mantova, Italia, ti 29.9.2020

1. Mattia Guqdagnini, ITA, Husqvarna, 50 pistettä

2. Hakon Fredriksen, NOR, Yamaha, 42p.

3. Lorenzo Locurcio, VEN, Kawasaki, 36p.

4. Thibault Benistant, FRA, Yamaha, 36p.

5. Jörgen-Matthias Talviku, EST, Husqvarna, 32p.

…21. Matias Vesterinen, FIN, KTM, 4p.

Kaikki tulokset

teksti: Marko Vihriä / Matias Vesterisen tiedotus

Uusin numero