EM-kultamitalisti Weckmanin kauden 2016 kuviot selvillä – tiimikaverin paikka avoinna

Sipoolaisnuorukaisella on vielä kaksi vuotta sopimusta jäljellä Team Manninen Bros Honda-tiimin kanssa ja ensi kauden tavoitteeksi on nyt asetettu Euroopan mestaruuden uusiminen sekä MXCA-luokan SM-pronssimitalin kirkastaminen kultaiseksi.

Lisäksi hänet nähdään kotimaan kilpailuissa Honda CRF250R-pyörän selässä MXJ-luokassa ja mikäli kehitys jatkuu yhtä hyvänä kuten tähän saakka, niin Weckman ajaa myös muutamia EMX250-luokan EM-osakilpailuja Honda Europen tuella.

– On hienoa päästä puolustamaan Euroopan mestaruutta ja uskon, että mahdollisuudet sen uusimiseen ovat hyvät. Jos vielä alkukaudesta pyörä vei osin miestä, niin loppukaudesta roolit olivat jo vaihtuneet ja ensi kaudella tilanne on varmasti vieläkin parempi, iloitsee Weckman.

– Nyt olen jo treenannut paljon kaksipuolikkaalla ja sitä kautta myös 150-kuutioisella ajamiseen on tullut uutta agressiota. Siirtyminen CRF150R:stä CRF250R:n on ollut todella helppoa, koska nelareilla pyritään ajamaan optimiväännöllä ja välttämään rajottajalle kierrättämistä. Luonnollisesti mahdollisuus kokeilla muutama EMX250 osakilpailu kiinnostaa, mutta toisaalta nyt voin keskittyä ajamaan mestaruuksista pikkupyörällä ja samaan aikaa kehittää rauhassa vauhtia kaksipuolikkaan selässä, jatkaa Weckman.

Weckmanin tiimikaverina EMX150-sarjassa tällä kaudella ajanut Tatu Junnola siirtyy ensi kaudeksi MXJ-luokkaan, joten Manninen Bros Honda hakee nyt yhtä tai kahta juniorikuljettajaa Weckmanin seuraksi EM- ja SM-sarjaan.

– Olemme kahden viimeisen vuoden aikana onnistuneet erinomaisesti sekä tuloksien puolesta, mutta myös kuljettajiemme tunnetuksi tekemisessä sekä kotimaassa, että ulkomailla ja nyt haluamme tarjota tämän mahdollisuuden jälleen uusille junioreille. Meistä riippumattomista syistä emme ole voineet aikaisemmin aloittaa uusien kuljettajien hakua ensi kaudeksi, mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan, kommentoi tiimipäällikkö Kusti Manninen.

– Toivottavasti löydämme Emilille tiimikaveriksi yksi tai kaksi nuorta kuljettajaa, joiden tavoitteet ovat kansainvälisillä kilpa-areenoilla ja joilta löytyy tarvittava potentiaali ja resurssit ajaa täysi EM-sarja. Kuljettajien tulee olla ensi kaudella 11-15 -vuotiaita. Myöhäisestä ajankohdasta johtuen emme järjestä varsinaisia try-outteja, vaan paikasta kiinnostuneet voivat ottaa yhteyttä allekirjoittaneeseen ja pyytää lisätietoja. Mikäli tarvetta on järjestämme luonnollisesti kiinnostuneille mahdollisuuden testata CRF150R pyörää, päättää Kusti Manninen.

Team Manninen Bros Hondan yhteistyökumppanit kaudella 2015 olivat Oy Brandt Ab, Duell, Brandix, Arai kypärät, Scott, Sidi, Honda Pro Oils, Dynaset, Puhtila Oy, Tapesnake tarrat, Europower generaattorit, Twin Air ilmanpuhdistimet, RK-ketjut ja Dunlop renkaat.
 

Uusin numero