Eksoottinen Arc Vector tuotantoon – ensimmäiset pyörät toimitettu jo asiakkaille

Sähköpyörävalmistajien kilpajuoksu prototyyppivaiheesta sarjatuotantovaiheeseen on kovaa. Nyt brittiläinen Arc Vehicle on ilmoittanut aloittaneensa tuotannon ja toimittaneensa ensimmäiset pyörät jo asiakkaille.

Muutaman viime viikon aikana olemme saaneet lukea Stark Vargin käynnistävän sähköcrossinsa sarjatuotannon tämän vuoden ensimmäisen kvartaalin aikana ja suomalaisen Vergen niinikään käynnistävän kolmen eri mallin tuotannon Viron tehtaallaan. Ei kahta ilman kolmatta, sillä brittiläisellä Arc Vehiclelläkin on tuotantolinja käynnistynyt.

Arc Vehiclen sähkömoottoripyörän nimi on Arc Vector, ja sillä tavoitellaan pienempiä valmistusmääriä kuin edellä mainituilla valmistajilla, mutta pyörä on sitäkin eksoottisempi. Napaohjaus, molemmat svingit hiilikuitua, samaa materiaalia ovat myös vanteet eikä komponentteja valitessa ole muutenkaan säästelty. Hintakin kohoaa 90 000 puntaan eli tämän hetken kurssin mukaan noin 102 000 euroon, mikä ei sisällä suomalaista autoveroa. Napaohjaus on samantyyppinen, jota Bimota käyttää Tesi-malleissaan, mutta Arc Vehiclen suunnittelijan Mark Trumanin mukaan heidän ohjausjärjestelmänsä geometria on erilainen sallien keulan pienen painumisen jarrutuksissa, jolloin sen tuntuma on lähempänä perinteisiä teleskooppikeuloja.

Nyt Arc Vehicle on ilmoittanut, että ensimmäiset pyörät valmistuivat tuotantolinjalta ennen joulua ja ensimmäiset pyörät on myös jo toimitettu asiakkaille.

Lue lisää Arc Vectorista:

Uusin numero