”Eivät ranskalaiset ole keksineet endurossa mitään poppakonstia”

Christophe Nambotin (E3), Antoine Meo (E1) ja Mathias Bellino (EJ) ratkaisivat mestaruudet edukseen jo vajaa kuukausi sitten Heinolassa ajetussa Suomen osakilpailussa.

Pierre Renet on puolestaan kiinni E2-luokan tittelissä ennen kauden 20.-21. lokakuuta Brignolesissa päättävää kotikisaansa.

Gallian koreat kukot ovat pöyhistelleet myös Six Days MM-joukkuekilpailussa minkä ehtivät. Ranska johtaa Sixiä kaikilla Trophy-rintamilla, eli miehissä, junioreissa ja naisissa.

Torstaina matkamittariinsa 36 vuotta pyöräyttävä Juha Salminen on nähnyt ja kokenut paraatilajissaan aikojen saatossa yhtä jos toistakin. Salminen korostaa, että enduron huipulla on vallinnut aaltoliike oikeastaan kautta aikojen.

– Eivät ranskalaiset ole keksineet mitään poppakonsteja nykyiseen menestykseensä. Ranskalla on nyt vain endurossa samanalainen buumi päällä kuin meillä suomalaisilla ja ehkä italialaisillakin joitakin vuosia sitten.

– Ranskan tasoahan ei kukaan voi kiistää. Heiltä löytyy jokaiseen luokkaan sopivia kuljettajia ja kovia nimiä. Mutta kuten sanoin, enduro on aaltoliikettä ja ranskalaiset ovat vuorostaan nyt sen harjalla kuljettajien eräänlaisen kultaisen sukupolven voimin, näkee Salminen.

Salminen painottaa samalla kovan työn merkitystä ja poimii esimerkiksi ”Pela” Renetin, joka voitti vuonna 2009 motocrossin MX3-luokan maailmanmestaruuden ennen siirtymistään enduroon.

– Renet ajoi alusta lähtien hyvin endurossa, mutta ei hänkään sentään heti hätyytellyt kärkeä. Sen hän on saavuttanut tämän kauden aikana ja sitä on varmasti edesauttanut myös tunnetusti kovatasoinen Ranskan kansallinen sarja.
 

Uusin numero