”Ei yhdessä yössä voi noin nopeaksi tulla!” – MotoGP-jermu sivaltaa taas kaunistelematonta tekstiä

Hondan LCR-tiimissä tehdaspyörällä jatkava Crutchlow sijoittui Losailin radalla Qatarissa ajetuissa viimeistelytesteissä seitsemänneksi 0,728 sekuntia pohjat Yamahalla takoneen Jorge Lorenzon takana.

Toisaalta Crutchlow ei jäänyt kuin 0,190 sekuntia superonnelliseksi olotilaansa luonnehtineesta Hondan tehdastiimin Marc Marquezista.

– Marc ajoi hyvän kierrosajan ja se on ainoa asia, josta hän voi olla onnellinen. Mutta hän teki tuon ajan Jorgen imussa. Onhan se vähän töykeää iskeytyä kaverin ahteriin, mutta mitä siitä. Näinhän se menee, virnistää Crutchlow.

Crutchlowin pääviesti tulee kuitenkin tässä: Honda on yhä hukassa täksi kaudeksi kaikille yhtenäiseksi tulleen moottorinohjausjärjestelmän kanssa. Ja tässä tapauksessa Crutchlow poimii ensisijaisesti vertailukohteeksi Ducatin.

”Kaikki kunnia fantastiselle
Reddingille, mutta…”

– Olemme vielä todella kaukana Ducatin elektroniikkatasosta. Lisäksi Honda on edelleen fyysisesti erittäin raskas ajettava. Se on tältä osin kenties vielä viime kautta huonompi.

Mika Kallion takavuosien tiimikaveri Scott Redding kilpaili viime kaudella Hondalla tuskastuen koko touhuun. Redding siirtyi täksi kaudeksi Ducatin Pramac-tiimiin, mikä on osoittautunut onnistuneeksi vedoksi. Redding päätyi viimeistelytesteissä toiseksi puoli sekuntia Lorenzosta jääneenä.

– Näen siis Ducatin ja nimenomaan Reddingin nyt Hondan päävertailukohtina. Scott ajoi viime vuonna Losailin kisassa 1.57-1.58:n kierrosaikoja ja nyt hän paineli 1.55 pintaan. En halua ottaa mitään pois Scottin loistavasta tuloksesta. Hän tekee hienoa työtä ja ajaa fantastisesti, mutta ei hän sentään ole Marcia (Marquez) parempi kuljettaja.

Crutchlow antaa ymmärtää Crash.net-sivustolla, että Reddingin huima tulostason nousu ei voi johtua muusta kuin pyörästä.

– Tiimin vaihdoin tuoma lisämotivaatio voi tuoda pari kymmenystä, mutta ei missään nimessä noin paljon. Kuten sanoin, Scott ajaa fantastisesti, mutta ei hänestä sentään voi tulla yhdessä yössä koko nipun kenties nopeinta kuskia!, Crutchlow lataa.

Ei unohdeta viimeistely-
testien kisasimulaatiota

Itse Ducatille turhan toivioretken taannoin tehneen Crutchlowin usko ei kuitenkaan horju Hondaan vaikeammista ajoista huolimatta.

– Olisin voinut lähteä viime kauden jälkeen, mutta tiedän, että he (Honda) kuuntelevat minua. En ole tyhmä: tiedän olevani satelliittitiimin ja tiedän myös sen, että en saa kaikkea. He kuitenkin tekevät parhaansa koko ajan.

Crutchlow pitää Hondan voittoa epätodennäköisenä, joskaan ei täytenä mahdottomuutenakaan kauden avaavassa Qatarin GP:ssä.

Lorenzon kyyti oli kylmää viimeistelytesteissä, mutta kisasimulaatiossa niin Ducati-kuljettajat kuin Marquezin painelivat hyvin lähelle hallitsevan mestarin kierrosaikoja.

– Kaudesta tulee äärimmäisen tiukka, mielenkiintoinen ja arvaamaton. Qatarista lähtien kaikki on mahdollista, huikkaa myös Lorenzo.
 

Uusin numero