Eemeli Lahti valmiina Doningtoniin

Tulevana viikonloppuna World Superbike -sarja vierailee Yhdistyneessä kuningaskunnassa, kun vuorossa on Donington Parkin osakilpailu. Supersport-luokassa kilpaileva Eemeli Lahti ja Sterkman Motorsport by HRP odottavat jo malttamattomana perjantain ensimmäisiä harjoituksia.

Doningtonin kilpailuviikonloppuun tuo oman lisähaasteensa se, että rata on uusi niin tiimille kuin kuljettajallekin.

– En ole vielä päässyt kiertämään rataa, mutta ei siinä ole kuin 12 mutkaa, joten tuskinpa se kovin vaikea on, Lahti toteaa.

Rikkonaisen alkukauden jälkeen Lahti toivoo saavansa rytmistä kiinni heti perjantaiaamuna. Lisäksi hän pyrkii ajamaan mahdollisimman paljon kierroksia uudella radalla.

– Perjantai on tärkeä, sillä harjoitusten ajat vaikuttavat aika-ajoryhmään, joten jo perjantai-iltapäivästä pitäisi saada tiukempia vetoja, jos sitä vaikka kympin sakkiin ehtisi. Se tosin vaatii, että pyörä on alusta lähtien hyvä ja ajamiseen pystyy keskittymään heti täysillä, Lahti kertoo.

Tyypillinen brittisää uhkaa sekoittaa viikonlopun kuvioita. Lahden toivelistalla on täysin kuiva viikonloppu, mutta meteorologit ovat ainakin tällä hetkellä eri mieltä.

– Sääennusteet vaihtelevat jatkuvasti, joten niihin ei juuri voi luottaa – kelin näkee sitten kunakin päivänä. Toivotaan, että ainakin perjantaina olisi kuivaa, sillä se helpottaisi radan opettelua, Lahti toivoo.

Tiimipäällikkö Joni Hannula kertoo tiimin tehneen kaikkensa, että Doningtonin viikonlopusta tulisi onnistunut.

– Emme ole päässeet omalle tasollemme tällä kaudella ajamissamme kolmessa kilpailussa, ja kyllähän se harmittaa. Toivotaan, että huono onni on osaltamme käytetty ja saisimme täältä hyviä onnistumisia alusta lähtien, Hannula summaa.

World Superbike -sarjan seuraava osakilpailu ajetaan 25.-27. toukokuuta Englannissa, Donington Parkin radalla. Sterkman Motorsport by HRP -tiimin Eemeli Lahti osallistuu Suzuki GSX-R 600:lla supersport-luokkaan. Luokan harjoitukset ajetaan perjantaina klo 12.40 ja 17.00 sekä lauantaina 11.30. Luokan aika-ajo on vuorossa lauantaina klo 16.15 alkaen ja sunnuntaina ajetaan warm-up klo 11.20 ja kilpailu klo 13.30 Suomen aikaa.

Teksti: Sterkman Motorsport by HRP Tiedotus

Uusin numero