Eemeli Lahti tyytyväinen otteisiinsa Doningtonissa

Eemeli Lahti lähestyy kärjen vauhtia BSB:n Superstock-luokassa. Kuva: Aaron Scott.

BSB-sarjan kolmas osakilpailu ajettiin viime viikonloppuna Donington Parkissa. Mukana oli myös Superstock-luokassa kilpaileva Eemeli Lahti.

BSB-sarjan Superstock-luokassa STAUFF Quick Connect -tiimin Kawasaki ZX-10RR:llä kilpaileva Eemeli Lahti sijoittui sarjan kolmannessa, Donington Parkin National Circuit -radalla järjestetyssä kilpailuviikonlopussa kaksi kertaa neljänneksi ja kerran kahdeksanneksi.

Aika-ajossa kaatunut Lahti lähti lauantain 100 mailin kilpailun ensimmäiseen osaan vasta 17. lähtöruudusta, mutta maalissa sijoitus oli neljäs.

– Ensimmäinen kilpailu lähti ihan kivasti. Otin hyvän startin ja olin ekan mutkan jälkeen jo kahdeksas. Ensimmäisen kierroksen täytyttyä olin taas pari sijaa ylempänä kärkiryhmän mukana, Lahti sanailee.

100 mailin kilpailu koostuu kahdesta, peräkkäin ajettavasta 50 mailin mittaisesta lähdöstä, joista molemmista jaetaan puolikkaat pisteet. Lähtöjen välillä kalustoon lisätään ainoastaan polttoainetta ja vaihdetaan renkaat. Maalissa Lahti oli molempien lähtöjen neljäs.

– Toisessa lähdössä olin alussa vahva ja kävin johdossakin. Kärkikolmikon tekemän rytminvaihdoksen vuoksi putosin kuitenkin kyydistä heti, enkä kyennyt vastaamaan heidän vauhtiinsa. Loppukisa olikin vaikea muun muassa arm pumpin vuoksi, Lahti kuvailee.

Sunnuntaina epävakaa sää aiheutti kilpailijoille harmaita hiuksia. Ennen Superstockeja ajaneen Superbike-luokan kilpailu keskeytettiin voimakkaan sateen vuoksi.

– Vettä tuli jonkin aikaa aivan hemmetisti ja sitten se loppui. Rata oli tosi märkä, mutta tiesimme, että se tulee kuivumaan kilpailun aikana, Lahti kuvailee.

Sunnuntain kilpailuun Lahti lähti 11. ruudusta ja maalissa sijoitus oli kahdeksas.

– Donington Parkin rata on todella vaikea märällä. Se oli erittäin liukas ja tein jonkin verran pikkuvirheitä. Siihen nähden, että olen kilpakumppaneihini verrattuna kokematon sadekelin kuljettaja, olen kuitenkin tyytyväinen tulokseen – sainhan parannettua sijoitustani kisassa, Lahti pohtii.

Kokonaisuutena Lahti pitää kilpailuviikonloppua onnistuneena.

– Menemme koko ajan eteenpäin. Nyt pystyin jo lauantaina ajamaan hyvin kärjen vauhtia ja sunnuntaina sain alle tärkeitä sadekelin kilometrejä, Lahti summaa viikonlopun saldoa.

Kauden kolmannen osakilpailun jälkeen Eemeli Lahti on pisteissä Superstock-luokan kuudentena. BSB-sarjan seuraava osakilpailu ajetaan Brands Hatchissa 14.-16. kesäkuuta. 

Uusin numero