Eemeli Lahti Oulton Parkiin palkintokoroke mielessään

#22
777RR HRP Suzukin Eemeli Lahti pyrkii sekoittamaan tulevana viikonloppuna jälleen BSB Supersport -luokan kärjen pakkaa, kun vuorossa on Oulton Parkin osakilpailu.

BSB-sarja on ehtinyt jo kolmanneksi viimeiseen osakilpailuunsa, joka järjestetään tulevana viikonloppuna Oulton Parkin radalla. Vahvoja esityksiä aiemmissa kilpailuissa esittänyt Eemeli Lahti pyrkii nostamaan itsensä jälleen Supesport-luokan kärkitaisteluun.

Sarjan säännöt kieltävät harjoittelun omalla pyörällä kilpailun alla, mutta Lahti pääsi hakemaan tuntumaa itselleen uuteen rataan keskiviikkona järjestetyn ratapäivän yhteydessä lainapyörillä.
– Oli hyvä, että sain tutustua rataan ajamalla. Ei videoita katsomalla tai kävellen saa samanlaista käsitystä. Nyt on ainakin jotain konkreettista ideaa, miten täällä pitää ajaa ja mitä on odotettavissa, kaksi settiä ajanut Lahti kertoo.

Aiempina kilpailuviikonloppuina kaava on ollut, että Lahti nostaa joka ajokerralla itseään tulosluettelossa ylemmäs ja taistelee kilpailuissa kärkisijoista. Miehellä on asiaan yksinkertainen ja looginen selitys.
– Ennen aika-ajoa saamme ajaa vain kaksi puolen tunnin vapaata harjoitusta, joiden aikana tiimit ja kuljettajat, joille rata on tuttu, saavat tehtyä kilpailusäädöt. Meille radat ovat uusia, joten joudumme hakemaan kisasäätöjä vielä aika-ajossakin, eli annamme muille melkoisesti tasoitusta. Viime viikonloppuna Silverstonessa työtämme vaikeutti vielä sekin, että keli vaihtui jokaisella ajokerralla, Lahti perustelee.
– Hyvät kisatulokset ovat pääasia, mutta tietysti yritämme olla aika-ajon jälkeen eturivissä. Vaikka se ei ole vielä onnistunut, olen onneksi ollut hyvä lähtemään, joten jo ensimmäisissä mutkissa olen saanut helpotettua omaa urakkaani ja noustua kärjen tuntumaan, toteaa Lahti.

Lahti uskoo nousevansa myös Oulton Parkissa taistelemaan sijoista palkintokorokkeella.
– Lauantain tavoite on olla podiumilla ja sunnuntaina sen korkeimmalla korokkeella, täräyttää Lahti.
Suurimman kysymysmerkin viikonloppua odottaessa muodostaa Iso-Britannian oikukas sää.
– Täällä on ollut kolmen päivän ajan hankala keli. Välillä sataa todella paljon, välillä taas paistaa aurinko. Toivottavasti sää olisi viikonloppuna vakaampi, Lahti toivoo.

Oulton Parkin radalla järjestetään 15.-17.9.2017 BSB-sarjan kymmenes kilpailuviikonloppu. Eemeli Lahti osallistuu 777RR HRP Suzuki -tiimin Suzuki GSX-R 600:lla BSB Supersport -luokkaan. Luokka ajaa viikonlopun aikana kaksi kilpailulähtöä: lauantaina ajettava 12 kierroksen sprinttikilpailu käynnistyy klo 19.20 ja sunnuntaina vuorissa on täyspitkä 15 kierroksen kilpailu klo 16.20 Suomen aikaa. Molemmat lähdöt ovat katsottavissa Eurosport Playerilla.

Uusin numero