Eemeli Lahti neljästi podiumille Alastarolla

Eemeli Lahti ajoi viikonlopun molempien Superstock 600 -luokan kilpailujen voiton lisäksi uuden rataennätyksen. 
Kuva: Janne Huhtala.

Sterkman Motorsport by HRP:n vakituinen kuljettaja Niko Tanskanen sai Alastaron kilpailuun tiimikaverikseen brittiradoilla kilpailevan Eemeli Lahden, joka näyttikin ajamisen mallia voittamalla molemmat Superstock 600 -luokan kilpailut näytöstyyliin. Lisäksi Lahti sai nousta molempien Superbike-luokan lähtöjen jälkeen palkintokorokkeelle. Tanskanen puolestaan sijoittui lauantaina kuudenneksi, mutta joutui keskeyttämään sunnuntain kilpailun.

Sterkman Motorsport by HRP sai Alastaron Road Racing SM -osakilpailuun vahvistuksen kansainvälisiltä radoilta, kun Niko Tanskanen tai tiimikaverikseen brittein Superstock-luokassa kilpailevan Eemeli Lahden. Lahti olikin Superstock 600 -luokassa suvereeni. Miehen nimiin kirjattiin molempien päivien voittojen lisäksi uusi kierrosennätys, 1:18.075. Tiimipäällikkö Joni Hannula ei peitellyt tyytyväisyyttään Lahden suorituksiin.
– Eemelin kanssa koko viikonloppu meni todella hienosti. Sunnuntaina yritimme vielä lähteä siirtämään rataennätyslukemia uudelle sekuntiluvulle. Valitettavasti keli oli vieläkin kuumempi ja olosuhteet radalla vaikeammat. Eturengas ylikuumeni, eikä 1.17-alkuinen aika ollut mahdollinen, Hannula kertoo.
Superbike-luokassa jarruongelmista ja moottorin ylikuumenemisesta kärsinyt Lahti ajoi lauantaina kolmanneksi ja sunnuntaina toiseksi.
– Eemelistä kyllä huomaa, että hän on ammattilainen, koko viikonloppu oli todella vahvaa suorittamista, Hannula kiittää.

Tiimin vakituinen kuljettaja Niko Tanskanen ajoi lauantaina kuudenneksi Superstock 600 -luokassa, mutta sunnuntaina kilpailu päättyi kaatumiseen. Hannula pitää kaadosta huolimatta nuoren kuljettajansa suorituksia positiivisina.
– Niko kaatui myös perjantain treeneissä, joten tästä tuli kahden lipan viikonloppu. Erittäin positiivisena seikkana Niko ajaa käytännössä tasatahtia Eemelin kanssa radan kaksi ensimmäistä kolmannesta ja viimeisenkin kolmanneksen ongelmat ovat tiedossa ja ratkaistavissa. Niko on erittäin vahva Las Palmasin jarrussa, mutta sunnuntaina liiallinen ahnaus kostautui kaatumisena, Hannula toteaa.
– Nikon kanssa mennään koko ajan eteenpäin ja kun saamme hiottua ajamisen pienet puutteet kuntoon, tulee hänestä todella nopea kuljettaja, Hannula ennustaa.
– Erityiskiitokset tästä viikonlopusta menevät Vantaan Kiinnike ja Rak:lle, säätöapua tarjonneelle Eki Siukolalle sekä nopealla aikataululla pyöriin moottoreita vaihtaneelle Tatu Lauslehdolle. Lisäksi on mainittava, että Alastaron uusi pinta on todella hieno ja on upeaa nähdä rata, jossa todella panostetaan kehitykseen, Hannula kiittää.

Road Racing SM -sarjan päätösosakilpailu ajetaan Motoparkin radalla 17.-18. elokuuta. Alastaron kilpailun jälkeen neljäntenä sarjapisteissä oleva Niko Tanskanen osallistuu Superstock 600 -luokkaan Sterkman Motorsport by HRP:n Suzuki GSX-R 600:lla.

Uusin numero