Eemeli Lahti aloittaa kautensa Brittien Supersport-luokassa


Road racingin Brittien mestaruussarjan tulevan viikonlopun Brands Hatchin osakilpailussa nähdään suomalaisväriä, kun Supersport-luokan lähtöruudukkoon asettuu Eemeli Lahti.

Ratamoottoripyörien kilpailukausi on jo hyvässä vauhdissa, mutta Eemeli Lahti ja 777RR HRP Suzuki aloittavat kilpaurakkansa tulevana viikonloppuna perinteikkäällä Brands Hatchin moottoriradalla, jossa järjestetään road racingin Iso-Britannian mestaruussarjan, BSB:n, kuudes kilpailuviikonloppu. Lahti osallistuu mestaruussarjan Supersport-luokkaan.
– Myöhäinen kauden aloitus kuului suunnitelmiimme, halusimme valmistautua kauteen huolella, kertoo 777RR HRP Suzukin tallipäällikkö Joni Hannula.
– Jatkamme Eemelin kanssa Iso-Britanniassa ja osallistumme kaikkiin loppukauden kilpailuihin.
Lahti kävi jo viime syksynä antamassa myrskyvaroituksen nappaamalla tililleen kolmossijan British Supersport-luokan Assenin osakilpailusta, ja nuorukainen asettaa tavoitteet korkealle myös tällä kaudella.
– Ilman muuta lähdetään ajamaan voitosta heti ensimmäisestä kilpailusta alkaen, päättäväisyyttä uhkuva Lahti täräyttää.
– Tiimi on tehnyt hienoa työtä pyörän suhteen ja uusi moottori on viimevuotista parempi sekä teholtaan että ajettavuudeltaan, Lahti kehuu.
– Myös oma valmistautumiseni on sujunut täysin ongelmitta. Ajo kulkee hienosti ja olen todella hyvässä fyysisessä kunnossa, toteaa Lahti.
Itsevarmuutta huokuvan Lahden mukaan palapelin palat ovat nyt paremmin kohdillaan kuin koskaan aiemmin.
– Tulosta tulee varmasti, jos hommat menevät edes sinne päin, Lahti lupaa.
12 kilpailuviikonloppua käsittävän BSB-sarjan kuudes kilpailuviikonloppu järjestetään Englannin Kentissä sijaitsevalla Brands Hatchin radalla 21.-23.7.2017. Eemeli Lahti osallistuu 777RR HRP Suzuki -tiimin Suzuki GSX-R 600:lla British Supersport -luokkaan. Luokka ajaa viikonlopun aikana kaksi kilpailulähtöä, lauantain 12 kierroksen sprinttikilpailu starttaa klo 19.20 ja sunnuntain täyspitkän 18 kierroksen kilpailu klo 15.25 Suomen aikaa. Molemmat kilpailulähdöt ovat katsottavissa Eurosport Playerilla.

Uusin numero