Eemeli Lahdelle SuperSportin EM-hopeaa

Eemeli Lahti osallistui kaudella 2018 Supersport-luokan MM-sarjan Euroopan osakilpailujen yhteydessä ajettavaan FIM Europe Supersport Cupiin, jonka finaali ajettiin viikonloppuna Magny-Coursin radalla Ranskassa. Tosin Lahti itse ei ollut viivalla, sillä hän joutui jättämään loppukauden kilpailut väliin loukkaannuttuaan heinäkuussa Misanon osakilpailussa.

– Kaiken huonon onnen ja virheiden jälkeen, voitimme hopeaa Euroopan SuperSport-sarjassa. Olisimme kyllä ansainneet ja pystyneet mestaruudenkin voittamaan, joten se jäi aika kovasti hammasta kaivamaan, Lahti toteaa.

Kaiken kaikkiaan kausi 2018 oli kaikkea muuta kuin helppo Lahdelle ja hänen tiimilleen Sterkman Motorsport by HRP:lle.

– Kauden aikana teimme hurjasti töitä tiiminä, mekaanikoille tuli varmasti hurjasti harmaita hiuksia, ennen kuin saatiin homma toimimaan alkukauden jälkeen. Näinkin pienenä tiiminä tulos oli varsin hyvä, mutta meillä olisi ollut kaikki tarvittava voittamiseenkin. Katsottiin ja tehtiin muutamia asioita vain hieman väärään suuntaan ja se vei meidät oikealta raiteelta pois hetkeksi. Ja viimeinen naula arkkuun mestaruuskamppailussa oli loukkaantumiseni Misanossa.

Lahti tekee parhaillaan kovasti töitä kuntoutumisensa eteen.

– Nyt olen jo paremmalla puoliskolla kuntoutumiseni kanssa, mutta valitettavasti pyörän päälle ei ole ollut mitään asiaa vielä loukkaantumisen jälkeen. Nyt keskittyminen on täysin kuntoutumisessa ja ensikauden suunnitelmien veistelyssä. Tiimipaikka ja sarja ensivuodelle on vielä auki, mutta yritämme saada kilpailukykyisen paketin aikaiseksi. Kun paketti on kunnossa, on hyvä ottaa uusia askelia eteenpäin uralla. Vauhtia on. Tahtoisin kiittää ja kumartaa kaikkia, joilla on ollut näppinsä pelissä tämän kauden kanssa. Kiitos! Lahti päättää.

Uusin numero