Eeli Takatalo kauden parhaaseen AMA-sarjassa

Amerikan AMA Nationals -sarja sai jatkoa menneenä viikonloppuna Minnesotan Millvillessä. MUNN Racing KTM -tiimin Eeli Takatalo ajoi itsensä suoraan varsinaisiin kisaeriin ollen aika-ajojen 36.

– Aika-ajot meni ihan kohtuullisesti. Ei mikään ihan huippuveto, mutta riitti onneksi suoraan eriin. Toivottavasti pääsisi ajamaan taas harjoituksissa A-ryhmään niin olisi vähän vähemmän ruuhkaa radalla ja voisi yrittää roikkua kärkimiesten peesissä, kertoo Takatalo.

 

Ensimmäisessä erässä Takatalo oli monen muun kuljettajan tavoin mukana starttikurvin kolarissa ja lähti jatkamaan matkaansa viimeisten joukossa. Maalissa Takatalo oli sijalla 29.
– Tiesin jo ennen erää, että starttimutka tulee olemaan aika ahdas ja tosiaan siinä oli sitten iso kasa kuskeja nipussa. Oma pyörä oli aika solmussa, mutta pääsin onneksi jatkamaan matkaa. Ajo oli ihan hyvä, mitä nyt kädet puutui aika pahasti. Sen verran on kisapyörässä paukkua ja solmussa ollut keula ei ainakaan helpottanut käsiä, harmitteli Takatalo.

Toisessa erässä Takatalo takertui kanssakilpailijan kanssa yhteen jo starttisuoralla ja lähtö meni sitä kautta pilalle. Nousujohteisen ajon jälkeen Takatalo oli maalissa sijalla 25.
– Catanzaron kanssa nojattiin toisiimme oikeastaan jo heti puomilta asti ja puolessavälissä suoraa otti tangot yhteen. Kaveri meni aika rajusti nurin, mutta onnistuin itse pysymään jotenkin pystyssä. Startti oli kyllä siinä kohtaa jo täysin pilalla. Ajo oli taas nousujohteista ja ihan hyvällä rytmillä pystyin ajamaan läpi erän. Startin ja ensimmäiset kierrokset kun saa onnistumaan niin ruvetaan olemaan jo melko lähellä pisteitä, kertooTakatalo.

Millvillen kisa oli haastava myös varikonpuolella, sillä tekniset ongelmat ja ensimmäisen erän kaatuminen tarkoittivat sitä, että mekaanikot saivat tehdä tosissaan töitä saadakseen Takatalon mukaan kisaeriin.

– Tiimille täytyy antaa kiitosta, sillä meillä tuli toisten harjoitusten jälkeen pyörään tekninen ongelma ja siitä jouduttiin avaamaan kone ja saatiin pyörä juuri ja juuri puomille ennen porttien sulkeutumista. Ensimmäisen erän starttikolarin jälkeen pyörässä oli taas parsimista toiseen erään, kertasi Takatalo.

Sarja vetäytyy nyt viimeiselle viikonlopun mittaiselle tauolle ennen kolmea viimeistä osakilpailua. Takatalo jää tauolle positiivisin mielin ja lähtee jahtaamaan pisteitä kahden viikon kuluttua Unadillan radalla New Yorkissa.

Uusin numero