Eeli Takatalo Jenkkien motocrossin ammattilaissarjaan

Ison veden taakse siirtyvä 19-vuotias Takatalo on ensimmäinen koskaan kyseistä sarjaa ajanut suomalainen. Mies on solminut kauden 2013 kattavan sopimuksen Texasilaisen MUNN Racing KTM:n kanssa.

– Suurin unelmani on aina ollut päästä ajamaan Jenkkeihin ja nyt se on vihdoin toteutumassa, kertoo Takatalo.

Takatalo on jo viimeiset vuodet keskittynyt kilpailemiseen Suomen rajojen ulkopuolella ajaen mm. Euroopan mestaruussarjaa MX2 luokassa. Viime kaudella Takatalo sairastui urheilijoille harmilliseen ylikuntoon ja kausi meni pilalle lähes kokonaan. Ylikunto on  nyt jo kuitenkin selätetty ja valmistautuminen uuteen kauteen on sujunut hyvin. Hyvistä lähtökohdista huolimatta tavoitteet on asetettu maltillisesti.

– Tasollisesti pidän jenkkien sarjaa maailman kovimpana ja kisapäivinä tempo on huomattavasti kovempi kuin Euroopassa. Tavoite on ensin päästä aika-ajoista varsinaisiin kisaeriin ja parantaa loppukautta kohti. Loppukaudesta uskon pystyväni taistelemaan pistesijoista, arvioi Takatalo.

Tallipaikan löytäminen Yhdysvalloista ei ollut helppoa ja Takatalon tiimiasioita hoitava Kusti Manninen joutuikin tekemään pitkään töitä ennen kuin sopimus saatiin allekirjoitettua.

– Myös rahoituksen keräämisessä oli omat haasteensa, mutta onneksi pääsponsorini rakennusliike A-Hellman Oy:n oli valmis sijoittamaan urani suurimpaan haasteeseen, kertasi Takatalo.

Tähän asti Hondalla kilpailleella Takatalolla onkin suuria muutoksia edessä, kun kalusto vaihtuu KTM:ään,

–  Iso kiitos myös KTM Nordicin suuntaan, jotka antoivat minulle uuden pyörän käyttöön Suomessa jolla voin harjoitella ennen jenkkeihin lähtöä. Myös kiitokset perheelle, tyttöystävälle, Blackseven Oy:lle ja Allright Europelle tuesta jo tässä vaiheessa projektia.

Ennen Yhdysvaltoihin matkustamista Takatalo kilpailee vielä Helsingin MP-messujen yhteydessä järjestettävässä Supercrossin SM avauksessa 1. ja 2. helmikuuta.

Uusin numero