Eeki Kuparisen kausi ja käsi pakettiin RFME CEV Stock 1000 -kilpailussa Jerezissä

Perjantain treenien kaatumisessa pyörän alle jäänyt ja loukkaantunut käsi uhkasi jopa estää Eeki Kuparisen osallistumisen RFME CEV Stock 1000 -luokan päätösosakilpailuun Jerezissä.

””Nyt sattuu, oli Eeki Kuparisen kohdalla viikonlopun teema. Perjantain toisessa vapaa harjoituksessa radan viimeisessä mutkassa Eeki kaatui ja vasen käsi jäi pyörän alle aiheuttaen melko ilkeät vauriot. Sairaalakäynnin jälkeen alkoi uuden hanskan rakentaminen, jotta osallistuminen lauantain aika-ajoon olisi mahdollista. Osa sormista oli poissa pelistä ilkeiden avohaavojen takia ja paketoitu.

Ensimmäinen aika-ajo ajettiin märällä radalla ja Eeki oli koko aika-ajon radalla testaten käden kestävyyttä. 15 kierrosta ja P 13 oli hyvä sijoitus tilanteeseen nähden. Ennen toista aika-ajoa piti käydä ratasairaalassa vaihtamassa siteet käteen ja siitä se riemu repesi: Eeki oli ”unohtanut” lääkärin kiellon ajamisesta ennen tarkastusta. Sopu löytyi ja valmistautuminen toiseen aika-ajoon alkoi. Hillitön sade alkoi ja oli selvää että, siinä kelissä ei aikaa pysty parantamaan, eli ajettiin ainoastaan kisasäädöt paikoilleen.

Lauantain kilpailuun starttiin paikalta 13. Startti oli kädestä johtuen varsin kankea ja Eeki putosi sijalle 17. Kiri oli melkoinen, sillä kolmannella kierroksella Eeki taisteli jo yhdeksäntenä ja pari kierrosta myöhemmin 6-7 paikasta. Maalissa sijoitus seitsemäs. Tilannetta hieman helpotti se, että ajettiin sadekelin renkailla, jolloin pyörän liikkeet olivat aavistuksen rauhallisemmat. Voitto ajettiin välikelin renkailla, mutta Eeki katsoi riskin siinä liian isoksi.

Sunnuntain kilpailu käytiin kuivalla ja lähtö oli yhtä vaikea kuin lauantaina. Putoaminen sijalle 18 ja siitä alkoi nousu kohti kärkeä. Parhaansa Eeki teki ja oli maalissa oman luokkansa kymmenes. Lähtö kilpailuun oli muutenkin vaakalaudalla, sillä kivut pari tuntia ennen kisaa olivat melkoiset ja yksi sormista ei enää taipunut lainkaan aamun warm-upin jäljiltä.