Eeki Kuparinen taisteli loukkaantuneena Espanjan sarjan päätöskilpailussa Jerezissä

Nyt sattuu, oli Eeki Kuparisen kohdalla viikonlopun teema: Perjantain toisessa vapaassa harjoituksessa radan viimeisessä mutkassa hän kaatui ja vasen käsi jäi pyörän alle aiheuttaen melko ilkeät vauriot. Sairaalakäynnin jälkeen alkoi uuden hanskan rakentaminen, jotta osallistuminen lauantain aika-ajoon olisi mahdollista. Osa sormista oli paketoitu ja poissa pelistä ilkeiden avohaavojen takia.

Ensimmäinen aika-ajo ajettiin märällä radalla ja Kuparinen oli koko aika-ajon radalla testaten käden kestävyyttä. 15 kierrosta ja 13:ksi nopein aika oli hyvä sijoitus tilanteeseen nähden. Ennen toista aika-ajoa uomalaisen piti käydä ratasairaalassa vaihtamassa siteet käteen ja siitä riemu repesi: Eeki oli ”unohtanut” lääkärin kiellon ajamisesta ennen tarkastusta. Sopu löytyi ja valmistautuminen toiseen aika-ajoon alkoi. Hillitön sade alkoi ja oli selvää, että siinä kelissä ei aikaa pysty parantamaan, joten Kuparinen ajoi ainoastaan kisasäädöt paikoilleen.

Lauantain kilpailuun Kuparinen starttasi paikalta 13. Startti oli kädestä johtuen varsin kankea ja nuorukainen putosi sijalle 17. Kiri oli melkoinen, sillä kolmannella kierroksella Kuparinen taisteli jo yhdeksäntenä ja pari kierrosta myöhemmin 6-7 paikasta. Maalissa sijoitus oli seitsemäs, mikä oli melkoinen suoritus siinä kunnossa. Tilannetta hieman helpotti se, että ajettiin sadekelin renkailla, jolloin pyörän liikkeet olivat aavistuksen rauhallisemmat. Voitto ajettiin välikelin renkailla, mutta Kuparinen katsoi riskin siinä liian isoksi.

Sunnuntain kilpailu käytiin kuivalla radalla. Kuparisen lähtö oli yhtä vaikea kuin lauantaina. Hän putosi sijalle 18 ja siitä alkoi nousu kohti kärkeä. Parhaansa Kuparinen teki ja oli maalissa oman luokkansa kymmenes. Lähtö kilpailuun oli muutenkin vaakalaudalla, sillä kivut pari tuntia ennen kisaa olivat melkoiset ja yksi sormista ei enää taipunut lainkaan aamun warm-upin jäljiltä.