Eeki Kuparinen ajoi pisteille Espanjan Navarrassa

Eeki Kuparinen (6)

Kuparisen ajourakka RFME SBK Stock 1000 -osakilpailussa alkoi 37 asteen helteessä. Torstaina ja perjantaina keskityttiin pyörän ja kuljettajan tasapainon löytämiseen. Eeki ei ole Navarrassa Kawasakilla ajanut, ja viime kaudella siellä ei ajettu yhtään CEVRepsol osakilpailua.

Lauantaina aika-ajossa suurimmaksi ongelmaksi osoittautui Kawasakin hieman “oikukas” voiman ulostulo sekä kilpailuun osallistujien runsas määrä (38 ilmoittautunutta) antoi oman haasteen, kun ei oikein vapaata “aikaveto” tilaa tahtonut löytyä.


Aika-ajo renkaan hyöty valui ruuhkiin ja kovin veto saatiin vasta neljännellä kierroksella, joten noin sekunnin etu, mikä yleensä aika-ajo renkaan kahdella ensimmäisellä kierroksella saavutetaan, ei nyt auttanut ja siitä Pirellin lopusta ei ollut paljoa kotiin viemistä.
Sunnuntain lämmittelyajo olikin sitten oma lukunsa, ratavarikon ulostulossa kaksi kilpailijaa ajoi yhteen ja Eekillä ei ollut tilaa väistää ja edessä oli kaatuminen. Oikea käsi sai osuman ja pyörän etupää vaurioitui: muun muassa jarrut, etuputket ja t-kappaleet jouduttiin vaihtamaan.
Kilpailua varten tehdyt muutokset jäivät testaamatta ja mekaanikot olivat kiireisiä oman startin alkuun saakka. Puudutus, käden teippaus ja mekaanikkojen nopea työskentely mahdollistivat Kuparisen kisaan osallistumisen.
Eekin lähtö ei ollut paras mahdollinen, mutta tasaisen rytmikkäästi edennyt kilpailu antoi lopputuloksesi 12.sijan. Eeki sai myös kaksi tärkeää “päänahkaa”: aikaisemmin aina kärjestä löytyneet Ivan Silva ja Robertino Pietri joutuivat nöyrtymään nyt.
Seuraava osakilpailu ajetaan Motorland Aragonissa heinäkuun puolivälissä

Uusin numero