Eeka Laaksonen jatkaa tuplavoittoputkeaan Viron ENKV-sarjassa

Aika-ajossa nopeimman ajan kellotti Eeka Laaksonen ja Samuel Paalasmaa oli neljänneksi nopein. A-finaaliin ylsi suomalaisista myös Julius Vierikka.

B-finaaliin Suomea lähtivät edustamaan Elias Vierikka, Alex Jokilehto, Retu Laaksonen ja Jose Vainio.

A-finaalin ensimmäisessä startissa kärkeen ampaisivat Eeka Laaksonen ja Paalasmaa. Muutaman kierroksen jälkeen Paalasmaan pyörä kuitenkin hyytyi ja syyksi selvisi tulpan hatun irtoaminen. Aikaa kului ja nuorukainen oli maalissa lopulta kahdeksas. Laaksonen tuuletti maalissa voittajana ja Vierikka ajoi sijalle 14.

B-finaalissa Vierikka taisteli hienosti podiumpaikasta, mutta erän loppuvaiheen kaatuminen tiputti nuorukaisen sijalle seitsemän. Sen sijaan Jokilehto tuuletti kolmantena maalissa. Retu Laaksonen kärsi tekniikkamurheista ja oli maalissa yhdeksäs. Vainio oli puolestaan 12:s.

Toisessa A-finaalin startissa Eeka Laaksonen kävi muutaman kierroksen tiukkaa vääntöä Latvian Tom Dankerssin kanssa, mutta lopulta suomalainen löysi hyvän ajorytmin ja paineli jälleen voittajana maaliin. Paalasmaa kärsi toisessakin lähdössä tekniikkamurheista ollen maalissa sijalla kuusi. Vierikka ajoi sijalle 14.

B-finaalissa ensimmäisen erän kaatumisesta sisuuntunut Vierikka nappasi holet ja paineli ylivoimaiseen voittoon. Tiukkaa taistoa podiumpaikasta kävi myös Jokilehto, mutta viimeisen kierroksen kaatuminen rokotti muutaman sijan ja hän oli maalissa kuudes. Retu Laaksonen kärsi edelleen pyöränsä tekniikkamurheista ajaen maaliin sijalle 10. Vainio ylsi tässä erässä sijalle 14.

Totaalissa kymmenen joukkoon mahtuivat voittoa tuulettanut Eeka Laaksonen sekä Samuel Paalasmaa, joka oli seitsemäs.

Seuraavan kerran juniorit pääsevät tositoimiin 1.9. Miehikkälän kansallisissa kisoissa sekä 2.9. Viron Toilassa viimeisessä ENKV-sarjan osakilpailussa.

 

Uusin numero