Edwardsille jatkosopimus Yamahan satelliittitiimiin

Palapelin yksi merkittävä osa loksahti kohdalleen Aragonissa, kun Herve Poncharalin johtama Yamahan Tech 3-satelliittitiimi ilmoitti solmineensa vuoden mittaisen jatkosopimuksen kokeneen yhdysvaltalaiskuljettaja Colin Edwardsin, 36, kanssa.
Edwardsin tiimikaverina ajaa ensi kaudella sarjan rookie-kuljettajiin lukeutuva britti Cal Crutchlow. Crutchlow korvaa tiimissä Ben Spiesin, joka puolestaan siirtyy Yamahan tahdastalliin Jorge Lorenzon rinnalle.
Loppukesästä myös Superbiken puolelle silmäillyt Edwards on ajanut Tech 3-tiimissä kaudesta 2008 lähtien. Sitä ennen hän kilpaili tehdaspyörällä Valentino Rossin tallikaverina.
– Haluan antaa isot kiitokset Yamahalle ja Tech 3-tiimille. Minulle on kunnia saada jatkaa pitkää yhteistyötäni Yamahan, Herve Poncharalin ja Tech 3-tiimin kanssa. Rakastan tätä tiimiä ja tunnen olevani siinä osa suurta perhettä, muotoilee ”Teksasin Tornado” Edwards.
Edwards odottaa innolla yhteistyötä vuorostaan Crutchlowin kanssa.
– Olen auttanut omalta osaltani James Toselandia ja Ben Spiesia sopeutua tulokaskuljettajina MotoGP-luokkaan. Teen kaikkeni myös Crutchlowin osalta tässä mielessä, lupaa Edwards.
Edwards on nimenomaan tiimipäällikkö Poncharalin valitsema kuljettaja Tech 3-tiimissä. Crutchlow ajaa tiimissä Yamahan mandaatilla.
– Hänen (Edwards) nälkänsä ja intohimonsa kilvanajoon on kovempi kuin koskaan. Nopeutensa tälläkin kaudella osoittanut Colin on mahtava persoona ja uskon, että Crutchlow hyötyy paljon hänen kokemuksestaan, pudottelee Poncharal.

Teksti: Kari Aho

Uusin numero