Ducatit nopeimpia Losailin aika-ajossa – Jorge Martin paalulle

Pramacin Jorge Martin ajoi Losailin MotoGP-kilpailun paalupaikalle ennen Gresinin Enea Bastianinia ja tehdas-Hondaa kuljettavaa Marc Marquezia.

Harjoituksissa hieman Suzukin ja Hondan varjoon jääneet Ducatit paransivat suorituksiaan, kun Losailissa päästiin aika-ajoihin. Paalupaikan vei Pramacin Jorge Martin ja Gresinin Enea Bastianini ajoi kakkoseksi, joten Ducatit veivät siis kaksi eturivin lähtöpaikkaa. Marc Marquez lähtee hänkin eturivistä ajettuaan kolmanneksi nopeimman kierrosajan aika-ajoissa. 

Harjoituksissa dominoineet Suzukit eivät pystyneet samaan enää aika-ajossa, vaan Joan Mir joutui tyytymään kahdeksanteen lähtöruutuun ja Alex Rins kaksi ruutua heikompaan lähtöpaikkaan. Veljespareista tiukin vääntö oli Espargaroilla, ja se päättyi Aprilialla ajavan Aleixin hyväksi. Aleix Espargaron sijoitus oli viides ja ero kärkeen 0,308 sekuntia, kun tehdas-Hondaa ajava Pol Espargaro oli tuloksissa heti seuraavana, vain 0,028 sekuntia velipoikaa jäljessä.

Harjoituksiin nähden KTM:n Brad Binder yllätti positiivisesti nousemalla seitsemänneksi, ja  ero kärkeen oli vain 0,339 sekuntia. Hallitseva maailmanmestari Fabio Quartararo ei sen sijaan ollut kovinkaan tyytyväinen ajettuaan ruutuun 11 ja eron kärkeen ollessa peräti 0,624 sekuntia. Tallikaveri Franco Morbidelli oli seuraavana mutta hänen eronsa Jorge Martiniin oli jo 0,971 sekuntia

MotoGP-luokan aika-ajon tulokset:
1. Jorge Martin (Pramac Racing) – 1:53.011
2. Enea Bastianini (Gresini Racing MotoGP™) + 0.147
3. Marc Marquez (Repsol Honda Team) + 0.272 

4. Jack Miller (Ducati Lenovo 2 Team) 7 + 0,287
5. Aleix Espargaro (Aprilia Racing) + 0,308
6. Pol Espargaro (Repsol Honda Team) + 0,335
7. Brad Binder (Red Bull KTM Factory Racing) + 0,339
8. Joan Mir (Team Suzuki Ecstar) + 0,396

9. Francesco Bagnaia (Lenovo Ducati Team) + 0,400
10. Alex Rins (Team Suzuki Ecstar) + 0,470

Uusin numero