Ducatin pomoporras torppasi Crutchlowin kohupaluun – jatkaa Hondalla

Crutchlow ajoi yhden kauden Ducatin tehdastiimissä ja ehti lunastaa viime vuonna option jatkosopimukseen, jonka hän kuitenkin purki managerinsa Bob Mooren kanssa jo ennen, kuin muste oli edes ehtinyt kunnolla kuivaa.

Lucio Cecchinellon päällikömäinä LCR sai pääsponsorikseen myöhemmin tässä kuviossa ongelmalliseksi osoittautuneen, Lontoossa pääkonttoriaan pitävän CWM:n, joka halusi nimenomaan ”oman miehen”, eli  Crutchlowin kuljettajakseen.

Julkinen salaisuus on se, että Crutchlow on ollut siitä lähtien punainen vaate Ducati-pomojen silmissä.

Crutchlowin jatkosopimusta LCR:n kanssa ei ole vielä virallisesti julkistettu, mutta se on enää vain ajan kysymys.

Cecchinellon budjetissa ei ole tiettävästi ensi kaudella varaa kahden kuljettajan ajattamiseen, joten australialainen Jack Miller siirtyy suurella todennäköisyydellä Aspar-tiimin riveihin.

Italialainen Danilo Petrucci jatkaa Ducatin Pramac-tiimissä samalla kun kolumbialainen Yonny Hernandez saa etsiä töitä toisaalta.

Moto3-luokan MM-sarjaa ylivoimaisesti johtavalla ja Ajo Motorsportinkin riveistä tutulla britti Danny Kentillä on Ducatin junioritiimikseen luonnehtiman Pramacin sopimustarjous pöydällään. Kaikki viittaa siittää, että Kent myös tarttuu siihen.

Mika Kallion takavuosien tiimin Pramacin kuljettakandidaatteihin on lukeutunut myös saksalainen Stefan Bradl, joka siirtyi kesätauolla ongelmatiimi Forward Racingista loppukaudeksi Aprilian palvelukseen.

Sarjaa hallinnoivan Dornan lisäksi myös Audilla on luonnollisesti intressejä Ducatin suuntaan varmistaakseen saksalaiskuljettajalle ensi kaudeksi paras mahdollinen pesti ja pyörä harvoista jäljelläolevista vaihtoehdoista.

Crutchlow ja kumppanit hikoilevat tällä hetkellä Tshekin helteessä. Tshekin GP:n aika-ajopäivän toiminta käynnistyy lauantaina Brnon radalla klo 10, jolloin Moto3-luokka ajaa kauden 11. MM-osakilpailun kolmannen vapaan harjoituksen.

Brnossa on Mika Kallion ja Niklas Ajon lisäksi ”tulessa” myös kolmas suomalaiskuljettaja, eli Red Bull Rookies Cupissa kilpaileva Patrik Pulkkinen. Pulkkinen lunasti aika-ajossa lähtöruudun 15.

Uusin numero