Ducatin hyvästellyt Abraham julkisti Aprilia-pyöränsä Prahassa

Ducatin satelliittitiimin prototyyppipyörällä kuninkuusluokassa kaksi kautta kilpaillut ja molemmilla kerroilla MM-pisteissä 14. sijoittunut Abraham pyrkii kohentamaan alkavalla kaudella kunnianhimoisesti osakkeitaan CRT-sääntöjen mukaisella pyörällä.

Cardion AB Motoracing-tiimin Prahassa julkistama pyörä toistaa sinisellä värimaailmallaan aiampaa Ducatia, mutta katteiden alta löytyy nyt vuorostaan ART (Aprilia Racing Technology).

Abrahamille tarjoutui ensimmäiset maistiaiset Apriliasta viime vuoden marraskuussa Valenciassa.

– Ikävä kyllä silloin satoi ja kierrokset jäivät vähille, mutta ensimmäinen fiilis pyörästä oli hyvä. Odotan pääseväni pian taas takaisen satulaan ja todelliselle testijaksolla ennen GP-sarjan alkua, sanoo Abraham.

Motocrosspyörällä ahkerasti harjoitellut Abraham suuntaa ensi viikolla Sepangin radalle Malesiaan, jossa osa CRT-kuljettajista ajavat ns. ECU-testejä 3.-4. helmikuuta. MotoGP-luokan viralliset IRTA-testit odottavat vuoroaan samalla radalla 5.-7. helmikuuta.

Siukolan entinen työkaveri
Abrahamin datainsinööriksi

Cardion-tiimissä on tapahtunut muutoksia myös teknisen ryhmän osalta. Cristian Pupulin lähti Andrea Dovizioson ryhmän päälliköksi Ducatille, jonke palkkalistoille päätyi myös datapuolen Dario Massarin.

Abrahamin uudeksi datainsinööriksi tulee mies, joka ei MotoGP-piireissä enää esittelyjä kaipaa, eli Erkki Siukolan kanssa aikoinaan Suzukilla työskennellyt Renato Pennacchio.

Pennacchio on paiskinut vuosien saatossa töitä muun muassa sellaisten kuljettajien kuin Max Biaggin, Marco Simoncellin ja Chris Vermeulenin kanssa.

Taustavaikuttajista ei tietenkään sovi unohtaa kuljettajan isää Karel Abraham senioria, joka on Tshekin GP:n näyttämönä toimivan Brnon radan pääomistaja.

* Kuva: www.karelabraham.com

Uusin numero