Ducatilla odotellaan rauhaisaa aikaa Jorge Lorenzon lähdettyä: ”Ei ole mitään järkeä yrittää väkisin ohi ja kolaroida”

Petrucci tuli tiimiin Hondalle siirtyneen särmikkään Jorge Lorenzon tilalle. Tekninen johtaja Gigi Dall’Igna kuvasi Petruccin valintaa muutokseksi Ducatin kuljettajastrategiassa aiempaan verrattuna.

Dovizioson ja Lorenzon välit eivät olleet lämpöiset, mikä johti jokusen kerran myös julkiseen nokitteluun. Nyt tiimissä on parempi kemia ja tunnelma.

Dovizioso on tallin selkeä ykköstykki, Petruccille on asetettu tavoitteeksi voittaa kauden aikana yksi kilpailu ja olla muuten tasaisesti viiden parhaan joukossa.

”Tiedämme kyllä, että tämä on yksilölaji, mutta haluamme, että kuljettajat pitävät myös Ducatin edun mielessään oman edun lisäksi”, Ciabatti kertoo.

”Viime vuonna Lorenzo voitti Mugellossa ja Dovi oli kakkonen. Myös Misanossa olisi ollut hienoa ottaa kaksoisvoitto, mutta Jorge kaatui jahdatessaan Andreaa, koska halusi ohittaa hänet. Jos olet viimeisellä kierroksena toisena ja tallikaveri on edelläsi, ei ole mitään järkeä yrittää väkisin ohi ja kolaroida. Juuri tällaisia tilanteita haluamme nyt välttää, Marc Marquez hyödynsi nämä tilanteet viime kaudella”, Ciabatti muistelee.

Hän ei halua kuitenkaan liikaa osoitella sormellaan Lorenzoa.

”Tämä ei ole kritiikkiä Jorgea kohtaan. Tunnen hänet hyvin ja yhteistyömme sujui. Kun tuo kertomani asia tapahtui, hän tiesi jo, ettei jatka kanssamme kauden jälkeen. Nyt kuitenkin molemmat kuljettajamme tietävät erittäin hyvin, millaista asennetta heiltä haluamme. Kun toinen on selkeästi nopeampi, on toisen ymmärrettävä asia, eikä ajettava niin, että syntyy ongelmia.”
 

Uusin numero