Ducatilla kaikkien aikojen menestyksekkäin vuosi MotoGP-luokassa

Valencian Ricardo Tormo -radalle päättynyt MotoGP-kausi 2021 oli Ducatille italialaisvalmistajan kaikkien aikojen menestyksekkäin. Kauden kruunasi valmistajien maailmanmestaruus.

Tilastonikkarit ovat jälleen ahkeroineet, ja Ducatillakin on listattu merkin menestystä MotoGP-sarjassa monella eri tavalla. Tässä tärkeimmät numerot.

Kaudella 2021 Ducati otti MotoGP-luokassa podiumsijoituksia enemmän kuin ikinä ennen. Viiden eri kuljettajan ajamana palkintopallisijoja tuli yhteensä 24 kappaletta. Podiumille nousivat kauden aikana Pecco Bagnaia, Jack Miller, Jorge Martin, Johann Zarco ja Enea Bastianini. Edellinen ennätys tehtiin kaudella 2019, jolloin podiumeja tuli 17 kappaletta.

Francesco ”Pecco” Bagnaia

Voittoon Ducati-kuljettajat ajoivat kauden aikana seitsemän kertaa. Tämä ei ollut ennätys, vaan kaudella 2007 voittoja tuli yksitoista, kun mestaruuteen ajanut Casey Stoner voitti kymmenen kisaa ja Loris Capirossi säesti menestystä yhdellä voitolla.

Kauden päätösosakilpailussa Ducati miehitti kaikki palkintopallipaikat ensimmäistä kertaa vuonna 2003 alkaneen MotoGP-historiansa aikana. Valenciassa korkeimmalle korokkeelle nousi Pecco Bagnaia, kakkoseksi ajoi Jorge Martin ja kolmanneksi Jack Miller.

Millerin Jaska

Valmistajien mestaruuden Ducati voitti nyt toisena kautena peräkkäin. Merkkipisteitä Ducati keräsi 357 kappaletta. Tiimien mestaruus meni Ducatin tehdastiimille eli Ducati Lenovo Teamille, mikä oli toinen mestaruus bolognalaisille.

Ensimmäistä kertaa Ducatin MotoGP-historiassa se otti haltuunsa koko lähtöruudukon eturivin, mikä tapahtui Misanossa ajetussa Emilia Romagnan GP:ssä. Paalulla oli tuolloin Bagnaia ja viereensä hän sai Millerin ja Luca Marinin. Sama tapahtui kauden viimeisessä osakilpailussa, jossa eturiviin ajoivat Martin, Bagnaia ja Miller.

Jokaisessa kauden 2021 kahdeksassatoista GP:ssä vähintään yksi Ducati sijoittui lähtöruudukon eturiviin. Kun eturivissä on kolme kuljettajaa, tarkoittaa se 18 kisassa yhteensä 54 eturivin lähtöpaikkaa. Tällä kaudella Ducati valtasi niistä 30, eli 55 prosenttia eturivin lähtöpaikoista.

Kaksi ensimmäistä lähtöpaikkaa Ducatin tehdaskuljettajat valtasivat kauden aikana kolmesti, San Marinon, Emilia Romagnan ja Algarven GP:ssä.

Kahdeksassa osakilpailussa vähintään kaksi Ducati-kuljettajaa nousi podiumille. Vain neljässä osakilpailussa Ducati-kuljettajaa ei nähty podiumilla. Pramac Racingin Jorge Martinin voitto Steiermarkin GP:ssä oli Ducatin ensimmäinen ykkössija, joka ajettiin muulla kuin Ducatin tehdastiimin pyörällä. Martin otti ensimmäisen paalupaikkansa debyyttikaudellaan jo kauden toisessa osakilpailussa, ja samassa kisassa hän ajoi myös ensimmäisen podiumsijoituksensa. Jorge Martin nimettiinkin kauden parhaaksi MotoGP-luokan rookie-kuljettajaksi.