Ducatilla ensi kaudella kaksi pyörää vähemmän lähtöruudukossa: ”Menetämme rahaa, mutta tämä on silti hyvä ratkaisu”

Viime kaudella kolmen tehdaspyörän lisäksi Desmosedici oli niin Pramacin, Angel Nieton kuin Avintiankin käytössä. Ne ajoivat vuoden 2016 pyörillä sekä yhdellä GP17:llä.

Nyt Angel Nieto on poissa rivistä, Avintialla ajavat Tito Rabat ja Karel Abraham, jotka saavat alleen vuoden 2018 Desmosedicit. Pramacin Jack Miller ajaa uusimmalla vuoden 2019 pyörällä ja rookie Francesco Bagnaia saa vuoden 2018 pyörän. Näin ollen Ducatilla on enää radalla kaksi eri versiota pyöristään.

”Tulevalla kaudella meillä on mukana kaksi pyörää vähemmän. Se on sääli taloudellisesta näkökulmasta, koska satelliittitiimit tuovat meille rahaa. Mutta tämä on hyvä ratkaisu; meillä oli viime vuonna kolme eri pyöräversiota kilpailuissa, sitä oli jo aika hankala hallinnoida. Ensi kaudella meillä on kolme uutta pyörää ja kolme vuoden 2018 pyörää”, Dall’Igna sanoo.

Moto2:sta maailmanmestarina Pramacille siirtynyt Bagnaia oli vakuuttava jo Valencian ja Jerezin testeissä. Hän saa oman tiiminsä johtajakseen Christian Gabbarinin, joka työskenteli aiemmin Jorge Lorenzon tiimissä. Tehdaskuskiksi Pramacilta nostettu Danilo Petrucci jatkaa työskentelyä Daniele Romagnolin kanssa.

”Bagnaian ja Lorenzon ajotyylit ovat hyvin samanlaiset, se oli osasyy tähän. Mutta tällainen on myös ihan yleinen käytäntö Ducatilla. Haluan korostaa, että lähestymme uusia kuljettajiamme ehkä hiukan eri tavalla kuin moni muu valmistaja. Kierrätämme teknistä henkilökuntaa Pramacin ja tehdastiimin välillä. Sillä tavalla saamme myös jatkuvuutta kuljettajille”, Dall’Igna sanoo.  
 

”Danilon oli järkevämpi jatkaa töitä tutun ryhmän kanssa ensi kaudella. Samalla tavalla tulemme tekemään myös Bagnaian kanssa. Tämä osoittaa mielestäni sen, kuinka tärkeää Ducatille on uusien kuljettajien kehittäminen.”

Bagnaialla on nyt Lorenzon entinen tiimipäällikkö sekä myös elektroniikkainsinööri. Dall’Ignan puheiden perusteella lienee vain ajan kysymys, koska Bagnaia siirtyy tehdastiimiin.
 

Uusin numero