Ducati-vuodet opettivat: Rossi ei ota uutta riskiä Suzukin kanssa

Rossi on liitetty Suzukiin lähinnä siksi, että hänen henkilökohtaisena managerinaan toiminut ja VR46-bisneksissä mukana oleva Davide Brivio kantaa vastuun japanilaismerkin come back’ista kuninkuusluokkaan ainakin meneillään olevan valmistavan jakson osalta.

Yamahan tehdastiimiäkin aikoinaan johtanut Brivio tyrmää kuitenkin suoralta kädeltä Rossin siirtymisen Suzukille. Se on utopiaa.

– Valentino pysyy Yamahalla, sanoo Brivio.

– Aion päättää MotoGP-urani Yamahalla, säestää kahden vuoden jatkopestiä neuvotteleva Rossi.

Rossille riitti yksi
”syrjähyppy”

Rossi palasi viime kaudeksi Yamahalle kohutun, mutta surullisen kuuluisan Ducati-pestin jäljiltä. Rahaa tuli Tavullian tupaan sen laveista ovista ja ikkunoista, mutta menestys radoilla oli pääosin köyhää.

– Valentinolla on vielä tuoreessa muistissa nuo kaksi vaikeaa vuotta Ducatilla. Hän ei lähde ottamaan vastaavaa riskiä enää udelleen, painottaa Brivio.

MotoGP-luokan viime vuoden kärkikolmikon muodostaneet Marc Marquez, Jorge Lorenzo ja Pedrosa ovat toitottaneet kuin yhdestä suusta, että Rossi tulee ajamaan alkavalla kaudella voitoista. Rossi on itsekin korostanut testikauden jälkeen, että hän on tuntuvasti paremmassa iskussa kuin vuosi sitten.

Samaan kuoroon liittyy myös Brivio.

– Hän on äärimmäisen motivoitunut ensi kauden osalta. Valentino ajoi vahvasti testikaudella ja on loogista, että hän jatkaa uraansa nimenomaan Yamahalla.

Yamahalla jo vuoden
toinen julkistamistilaisuus

MM-sarja käynnistyy tulevalla viikolla Losailin radalla Qatarissa. Ensimmäiset vapaat harjoitukset ovat vuorossa torstaina.

Rossi ja hänen tiimikaverinsa Lorenzo ovat ehtineet esitellä tänä vuonna jo kertaalleen Yamahan virallisen värityksen. Se osoittautui kuitenkin epäviralliseksi ja nyt tarvitaan pikauusinta, kun Yamaha solmi mittavan viiden vuoden sopimuksen uuden pääyhteistyökumppaninsa Movistarin kanssa.

Movistar Yamaha MotoGP-tiimin kauden 2014 lopullinen väritys julkistetaan kansainväliselle medialle Losailissa keskiviikkona klo 16 alkaen.

Sen jälkeen Yamahan pomo Lin Jarvis ja Telefonica Spain-yhtiön Dante Cacciatore pistävät pöydän koreaksi GP-tiimin hulppeissa hospitality-tiloissa.
 

Uusin numero