Ducati valitsi Dovizioson Lorenzon tallikaveriksi

Ducati ajautui vaikean valinnan eteen sen jälkeen, kun se oli ensin onnistunut päätavoitteessaan, eli Yamahalla tähän mennessä kolme mestaruutta saavuttaneen Lorenzon houkuttelemisessa riveihinsä kahdeksi seuraavaksi kaudeksi.

– Tällaista ratkaisua ei ole koskaan helppo tehdä. Ei varsinkaan silloin, kun sinulla kaksi mahtavaa kuljettajaa, kuten meillä molemmat Andreat, toteaa Ducatin tallipäällikkö Luigi Dall’Igna.

Ducatin lopullinen ratkaisu kypsyi sen jälkeen, kun Dani Pedrosan jatkot Hondalla ja Maverick Vinalesin siirtyminen Suzukilta Lorenzon suuriin saappaisiin Yamahalle oli varmistunut. Vinalesin sopimus julkistetaan tulevana viikonvaihteena Mugellossa ajettavan Italian GP:n alla.

– Olemme iloisia siitä, että Dovizioso halusi jatkaa kanssamme kaksi seuraavaa vuotta. Olemme toisaalta pahoillamme siitä, että Andrea Iannone ei ole enää osa tiimiämme tämän kauden jälkeen, Dall’Igna muotoilee.

Varmuuden vuoksi myös KTM:n suuntaan tähyillyt Dovizioso odottaa innolla yhteistyötä Lorenzon kanssa, joskin katseet pysyvät tiukasti meneillään olevassa kaudessa. Mugello merkitsee sittenkin vasta kauden ensimmäisen kolmanneksen täyttymistä.

– Olen erittäin tyytyväinen sopimukseen. Voin jatkaa Ducatilla sitä työtä, jonka aloitin vuonna 2013. Olemme pystyneet nostamaan Desmosedici GP:n sille tasolle, jolla ajetaan voitoista.

Lorenzo kuittaa Ducatilla kaudesta noin 12 miljoonaa euroa. Dovizioso tekee työnsä neljänneksen pienemmällä palkalla.

Uusin numero