Ducati Streetfighter V4 paalulle Pikes Peakissa

Ensimmäiseen kilpailuunsa osallistuva Ducati Streetfighter V4:n prototyyppi on osoittautunut Pikes Peak -mäkikisan aika-ajoissa luokassaan ylivoimaiseksi.

Maailman kuuluisimman mäkikisan Pikes Peakin koko reitin pituus on tasan 20 kilometriä. Lähtöviiva on 2800 metrin korkeudella ja maaliviiva Pikes Peak -vuoren huipulla 4300 metrin korkeudessa. Aika-ajossa ajetaan reitin alkuosasta 5,16 mailin eli 8,3 kilometrin pätkä. Kisassa Ducati Streetfighter V4:n prototyyppiä Exhibition Powersport-luokassa luotsaava jenkki Carlin Dunne täräytti aika-ajossa 5,5 sekunnin pohjat. Dunnen aika oli 4.09,550.

Toiseksi aika-ajossa sijoittui aussi Rennie Scaysbrook, jonka ajokkina on Aprilia Tuono V4 1100. Ducatin menestystä täydensi toinen jenkkikuski Codie Vahlsholtz, joka ajoi kolmanneksi ja jäi Ducati Multistrada 1260 Pikes Peakillaan toiseksi sijoittuneen Scysbrookin ajasta vain 0,7 sekuntia. Kilpailu ajetaan sunnuntaina.

Ducati on tiedottanut, että Streetfighter V4 esitellään virallisesti Milanon kansainvälisessä EICMA-moottoripyöränäyttelyssä tämän vuoden marraskuussa. Ensimmäiset Streetfighter V4:t pitäisi tämän hetken tiedon mukaan olla jälleenmyyjillä maaliskuun 2020 puolivälissä.