Ducati-pomo jälkiviisana: ”Tiesin koko ajan, että Jorge Lorenzo voittaa vielä”

Lorenzon ensimmäinen kausi Ductilla oli murheellinen; ei yhtään palkintopallipaikkaa. Myös tämä kausi alkoi heikosti ja Lorenzo siirtyykin ensi kaudeksi Hondalle. Mutta kuinka ollakaan, hän on voittanut kaksi viime kilpailua ylivoimaisesti.

Tardozzin mukaan Ducatilla uskotiin koko ajan, että Lorenzo pääsee sinuiksi pyörän kanssa.

”Sanoin tämän jo viime vuonna monesti sekä tällä kaudella; Lorenzo tulee voittamaan meillä, koska hän ei yksinkertaisesti koskaan luovuta. Jopa umpisurkeiden kilpailujen jälkeen kuten Le Mansissa viime vuonna, hän oli jo 10 minuutin päästä kisan jälkeen insinöörien luona pohtimassa parannuksia ”, Tardozzi sanoo BT Sportille.

”Hän ei koskaan luovuta, eikä olisi ollut mahdollista, että hänen kaltaisensa mestari ei tulisi pisteeseen, missä hän alkaa voittaa.”

Ducatin pääjohtaja Claudio Domenicali kertoi, että on iloinen Lorenzon ja koko tiimin suorituksista, vaikka kuljettaja siirtyykin ensi kaudeksi Repsol Hondalle.

”Tämä on vain elämää, olen sellainen henkilö, joka haluaa aina nähdä positiiviset puolet asioista. Positiivista on, että olemme tiiminä pystyneet ratkaisemaan tämän yhtälön. Kaikki olisi näyttänyt kannaltamme paljon huonommalta, ellemme olisi pystyneet tarjoamaan Jorgelle mahdollisuuksia voittaa”, Domenicali sanoi.

”Olen todella tyytyväinen siihen, että löysimme oikeat ratkaisut. Pääsemme nyt kaikki nauttimaan lisää tämän kaltaisista kilpailuista.”

Lorenzo itse sanoi, ettei vielä kaksi kuukautta sitten olisi uskonut tilanteeseen, missä nyt on.

”Kaksi kuukautta sitten kahden kisan voittaminen putkeen tuntui täysin mahdottomalta. Mutta nyt olemme tehneet sen. Ihmiset vetävät kovin usein nykytilasta radikaaleja johtopäätöksiä. Olen ennenkin tullut takaisin voittajaksi heikompien kausien jälkeen. Kriitikoilla pitäisi olla pidempi muisti, että he tajuaisivat, mitä olen urani aikana tehnyt”, Lorenzo heitti piikkiä arvostelijoilleen.

”Olen ajanut mestaruuksista 16 vuotta ja tullut aina takaisin vaikeuksien jälkeen. Kun minulle tulee seuraavan kerran vaikea hetki, toivottavasti ihmiset silloin muistavat sen, mitä juuri nyt on tapahtunut.”
 

Uusin numero