Ducati-pomo huokaisi helpotuksesta: ”Dovizioson sopimus oli meille elintärkeä”

Päättyneellä kaudella MM-sarjassa viidenneksi Marc Marquezin, Valentino Rossin, Jorge Lorenzon ja Dani Pedrosan takana sijoittunutta Doviziosoa houkuteltiin hanakasti myös Suzukille.

Dovizioso, 28, sai aikoinaan rukkaset Hondalta ja Yamahalta, joiden jälkeen ”tuhoon tuomituksi” julistettu siirtyminen Ducatille osoittautui sittenkin oikeaksi ratkaisuksi.

Ducati kuroi viime kaudella Open-luokan sääntöjen mukaisilla pyörillä Hondan ja Yamahan etumatkaa tuntuvasti kiinni.

– Oli äärimmäisen tärkeää, että Dovi pysyi meillä. Keskustelin paljon hänen kanssaan ja halusin hänen tosiaankin jatkavan kanssamme. Dovin lahjakkuus ja tapa lähestyä tätä kehitysprojektia on yksi Ducatin tulevaisuuden avainasioista, Dall’Igna paaluttaa MCN:lle.

Kivenheiton päässä Ducatin tehtailta asuva Dovizioso tuikkasi vuonna 2004 silloisen 125-kuutioisten maailmanmestariksi Hondalla.

Samalla merkillä on kulkenut myös uran tähän mennessä paras kausi MotoGP-luokassa, kun Dovizioso ajoi Hondan tehdastallin kolmantena kuljettajana pronssia vuonna 2011.

Ducati GP15 vasta
toiselle testijaksolle?

Ducati toi viime kaudella Aragonin osakilpailuun päivitetyn GP14.2-pyörän. Nyt työn alla on Desmosedici GP15.

Viimeisimpien varikkohuhujen mukaan se ei saa kuitenkaan vielä ensi-iltaansa vuoden 2015 ensimmäisellä testijaksolla, joka ajetaan 4.-7. helmikuuta Sepangin radalla Malesiassa.

Dovizioson rinnalla Ducatin tehdastallissa kilpailee hänen maanmiehensä, satelliittitiimistä seuraavan stepin sähäkästi ottanut Andrea Iannone.

Britti Cal Crutchlowin visiitti Ducatin tehdastalliin jäi vain vuoden mittaiseksi. Crutchlow kilpailee ensi kaudella tehdaspyörällä CWM LCR Honda-tiimissä.

Kuninkuusluokan australialainen keltanokka Jack Miller käskyttää samassa, italialaisen Lucio Cecchinellon johtamassa tiimissä Hondan uusiutunutta tuotantomallia.
 

Uusin numero