”Ducati on täällä kuin Mercedes F1:ssä!”

Lorenzon kahdeksi seuraavaksi kaudeksi Ducati-tallikaverikseen saava Andrea Dovizioso hallitsi kauden kymmenennen osakilpailun avauspäivän harjoituksia lukemin 1.23,617.

Dovizioson nykyinen tallikaveri Andrea Iannone täydensi Ducatin tehdastiimin täydellisen päivän 0,238 sekuntia pohjista siitäkin huolimatta, että miehen kylkiluut ovat edelleen todella kivuliaat kesätauolla motocrosspyörällä tapahtuneen kaatumisen seurauksena.

Ducatien ylivoimasta kertoo paljon sekin, että sarjan nopeimmalla ja 4,3 mittaisella radalla perjantaina kolmanneksi Suzukillaan sivaltanut Maverick Vinales jäi Doviziososta jo 0,854 sekuntia.

Kahdeksanneksi päätyneen Lorenzon ero kärkeen oli tarkalleen 1,371 sekuntia. Sarjaa ylivoimaisesti johtava Hondan Marc Marquez jäi Lorenzosta 51 tuhannesosaa, mutta toisaalta tallikaveri Valentino Rossi oli edelleen reilut puoli sekuntia kiireisempi.

– Ducati on täällä kuin Mercedes F1:ssä. En ole nähnyt vielä koskaan urallani, että jollain valmistajalla (Ducati) on näin suuri etu muihin nähden, Lorenzo pyörittelee päätään Spielbergissä.

Ducatilla on voitettu MotoGP-luokan MM-osakilpailu viimeksi vuonna 2010.

– Jos Ducatille on olemassa joku voiton mahdollistava rata, niin se on nimenomaan tämä Red Bull Ring. Tämä ei ole hyvä rata Yamahalle eikä Hondalle, Lorenzo kääntää katseensa jo sunnuntain suuntaan.

Yksi nopea kierros ei kuitenkaan korreloi koskaan pitkää, eli Itävallan tapauksessa 28 kierroksen mittaista kisaa. Ducatilla on ollut tällä kaudella monesti suuria vaikeuksia Michelinin renkaiden kanssa kisapituuksia paineltaessa.

– Se jää tietenkin vielä nähtäväksi, pystyvätkö he säilyttämään kisassa vauhtinsa menettämättä pahemmin renkaiden pitoa. Mutta jos Ducatit pystyvät pitämään nykyisen nopeutensa läpi kisan, niin on aivan mahdotonta kukistaa heitä, Lorenzo ennakoi.

Dovizioso toppuuttelee vielä moisia puheita.

– Ero on hyvä, mutta ei käytännössä välttämättä kuitenkaan niin suuri, mitä tässä vaiheessa voidaan helposti kuvitella. Uskon, että kisoissa muutenkin kärkiryhmässä ajavat muodostavat täälläkin tiiviin nipun. Ja pitää tietenkin muistaa se, että Marc (Marquez) ei ollut täällä mukana heinäkuun yhteistesteissä, joten hän pystyy vielä varmasti nostamaan vauhtiaan, Dovizioso silmäilee iltapäivän aika-ajon puoleen.

Marquez ja Rossi
yhä luottavaisia

Marquez kuittaa tilanteen vilungisti ja itsevarmasti ilman uhoa.

– Itävallan GP:n avauspäivä ei kertonut suinkaan vielä täyttä totuutta. Tämä on minulle uusi rata ja perjantai merkitsi opettelua sekä säätöjen hakemista. En ole huolissani harjoitusten kymmenennestä sijasta.

Rossi ei tule antamaan hänkään ainakaan helpolla periksi.

– Perjantai on aina sittenkin vain perjantai ja aika-ajo -sekä tietenkin varsinkin kisapäivällä on täysin eri merkityksensä. Ei Ducatin voitto ole vielä kirkossa kuulutettu. Emme kykene vastaamaan Ducatien huippunopeuteen, mutta jos pystymme hyödyntämään heidän imunsa kisassa, niin kaikki on edelleen mahdollista.
 

Uusin numero