Ducati MotoE-luokan pyörätoimittajaksi

Ducati toimittaa FIM Enel MotoE-luokan sähkömoottoripyörät kaikille mukana oleville tiimeille kausilla 2023-2026.

Ducati ja Dorna Sports ovat allekirjoittaneet sopimuksen, jonka mukaan MotoGP-sarjan yhteydessä ajettavan FIM Enel MotoE-luokan sähkömoottoripyörät toimittaa Ducati kaudesta 2023 alkaen. Sopimus jatkuu vuoden 2026 loppuun.

Yhteistyösopimus julkistettiin Marco Simoncelli -radalla Misanossa ajettavan MotoGP-osakilpailun aattona. Dorna Sportsin toimitusjohtaja Carmelo Ezpeleta kiitti nykyistä pyörätoimittaja Energicaa, jonka kanssa MotoE-luokka on saatu käynnistettyä suunnitellusti ja sähkömoottoripyörien kilpailuille hyvä näkyvyys.

Ducatin toimitusjohtaja Claudio Domenicali (vas) ja Dorna Sportsin toimitusjohtaja Carmelo Ezpeleta.

Ducatin toimitusjohtaja Claudio Domenicali puolestaan kertoi, että Ducatit on aina tunnettu keveydestään, ja myös tulevasta MotoE-luokan kisapyörästä on tarkoitus rakentaa mahdollisimman kevyt. Ducatilla on hyvä taustatuki hankkeelleen, sillä Ducati kuuluu Volkswagen-konserniin, jolla taas on autopuolella runsaasti kokemusta täyssähköisistä voimalinjoista ja niiden kehitystyö jatkuu koko ajan vauhdikkaana. Ducatilla ei tällä hetkellä ole mallistossaan sähkömoottoripyörää, mutta hyvin pian sähkö-Ducati varmasti ratatesteissä nähdään, jotta bolognalaismerkki on valmis kauden 2023 alussa pyörät MotoE-luokkaan toimittamaan. Kuinka pian kehitys johtaa siihen, että nähdään myös katukäyttöön tarkoitettu sähkö-Ducait markkinoilla, sen aika näyttää.

Uusin numero