Ducati leimahti liekkeihin Aragonin GP:n harjoituksissa

Barbera ohjasi tulessa olleen pyörän urhoollisesti sivuun radalta. Kuljettaja selvisi vaarallisen näköisestä tilanteesta onneksi ilman vammoja.

Ratahenkilökunta kiirehti sammuttamaan liekkejä, mutta on mahdollista, että pyörää ei saada ajokuntoon enää tämän viikonvaihteen aikana.

Barbera kilpailee Avintian riveissä ja Aragonin GP:n avaustreeni merkitsi tiimille samalla painajaismaista debyyttiä Ducatilla.

Avintia lähtee kausille 2015 ja 2016 kahdella, Open-luokan sääntöjen mukaisella Ducatilla. Tämän kauden viiteen viimeiseen MM-osakilpailuun oli saatavilla vain yksi ja nyt siis tuhoutunut GP14-pyörä.

Barberan karusta kohtalosta huolimatta Ducatin leirissä nähtiin myös iloisia ilmeitä. Ensi kaudeksi tehdastalliin siirtyvä Andrea Iannone ajoi Ducatin päivitetyllä ja viikolla Mugellossa testatulla GP14.2-pyörällä pohjiksi lukemat 1.48,995.

Aleix Espargaro kiirehti Forward-tiimin Yamahalla toiseksi 0,190 sekuntia kärjestä. Sarjaa vakuuttavasti johtava ja jo kauden 12. osakilpailuvoittoaan tavoitteleva Hondan Marc Marquez oli kolmas 0,295 sekuntia Iannonen takana.

Seuraaville sijoille päätyivät Yamahan Jorge Lorenzo ja Hondan Dani Pedrosa. Misanon voitto vyöllään Aragoniin saapunut Lorenzon tallikaveri Valentino Rossi ajoi kuudenneksi, joskin jo 0,947 sekuntia pohjista.

Lorenzo oli Rossi neljä kymmenystä kiireisimpi viiden kilometrin mittaisella Motorland Aragon-radalla.
 

Uusin numero