Ducati lähtee MotoGP:n mestaruusjahtiin uudistetuin värein

Ducati GP18 & Jorge Lorenzo (vas.) ja Andrea Dovizioso
(Kuva: Ducati Corse)

Ducatilla on kaudella 2018 MotoGP-luokassa selkeästi realistinen tavoite – maailmanmestaruus. Italialaistehdas julkisti tiiminsä ja uudistetun pyöränsä pääkonttorissaan Bolognassa.

Tehtaan kuljettajina jatkavat italialainen Andrea Dovizioso ja espanjalainen Jorge Lorenzo. Heillä on allaan vuonna 2018 uudistetuissa väreissä olevat Ducatit GP18 –pyörät. Perinteinen punainen ja valkoinen on korvattu punaisella ja harmaalla.

Ducati Desmosedici oli viime kaudella Dovizioson käskemänä voittajapyörä. Olihan hän kuudesti ykköskorokkeella ja taisteli viimeiseen osakilpailuun saakka maailmanmestaruudesta. Andrea Dovizioso oli viime kaudella MM-hopealla. Hän on kovin takaa-ajaja hallitsevalle mestari Marc Marquezille.

Niin Ducatin kuin kilpailijoiden suorituskyvystä saadaan selkoa kauden alun testeissä Malesiassa tammikuun lopulla ja Thaimaan  Buriramissa helmikuun puolivälissä. Lopullinen tilanne alkuasetelmista nähdään MotoGP-sarjan avausosakilpailussa Qatarissa 18. maaliskuuta.

Ducatin ajettavuuden odotetaan parantuneen nopeissa kaarteissa, joissa viime kaudella italialaismerkin ajajilla oli haasteita.

Ducatin MotoGP-tiimin avainhenkilöitä (vasemmalta): Jorge Lorenzo, testikuljettaja Michele Pirro, tallipäällikkö Gigi Dall’Igna ja Andrea Dovizioso
(Kuva: Ducati Corse)

Uusin numero