Ducati kertoi motocross-suunnitelmistaan

Ducati on esitellyt Italian mestaruussarjassa kilpailevan motocross-tiiminsä sekä näyttänyt Desmo 450 MX -crossipyöränsä yleisölle ensi kertaa.

Moottoripyöräilevä maailma hämmästyi, kun Ducati ilmoitti viime vuoden lopulla avaavansa pelin motocrossin parissa ja esittelemällä tulevien vuosien kuluessa crossipyörämalliston. Nyt Ducati Corse, tehtaan kilpailutoiminnasta vastaava osasto, on esitellyt Antonio Cairolin ja Alessandro Lupinon tulevan kauden työkalut.

Ducati pysyy vaitonaisena Desmo 450 MX:n teknisistä yksityiskohdista, mutta kuvista näkee alumiinipalkkirungon, desmodromisen venttiilikoneiston vaatiman kookkaan venttiilikopan, Showan jousituksen, Brembon hydraulisen kytkimen, Galferin jarrulevyt ja Brembon jarrut. Elektroniikan toimittaa GET.

Ducati tulee kaudella osallistumaan Italian MX1-mestaruussarjaan. Tiimin nimi on Ducati Corse R&D – Factory MX Team, ja sen johdossa ovat Corrado ja Marco Maddii. Tiimin ensimmäisen kilpailukauden päätavoite on ennen kaikkea kerätä tietoa Desmo 450 MX:n kehitystyön tueksi. Pyörän suunnitellaan tulevan tuotantoon vuoden 2025 loppupuolella.

Kunnian kilpailemisesta saa Alessandro Lupino, joka osallistuu myös pyörän muuhun testaustyöhön. Avukseen testaamisessa Lupino saa Antonio Cairolin. Ducati Desmo 450 MX nähdään ensi kertaa kilpailemassa Mantuassa ajettavassa Italian mestaruussarjan avausosakilpailussa 16.–17. maaliskuuta.

Uusin numero