Ducati kaikkien aikojen myyntiennätykseen

Ducati ylitti viime vuonna ensimmäistä kertaa historiassaan 60 000 myydyn moottoripyörän rajan.

Italialainen moottoripyörävalmistaja Ducati ilmoittaa myyneensä viime vuonna yhteensä 61 562 moottoripyörää, joka on 3,6 prosenttia enemmän kuin edellisenä vuonna.

Suosituin malli oli Multistrada V4, jonka myyntimäärä oli 10 716 kappaletta. Monstereita myytiin 7971 kappaletta ja kolmanneksi suosituin oli Scrambler Ducati 800 -perhe 6880 kappaleella. Aikaisemmin suurimpana markkinana olleessa Yhdysvalloissa myynti laski kuusi prosenttia päätyen 8441 kappaleeseen. Kun kotimaassa Italiassa myyntimäärä samaan aikaan kasvoi 10 prosentilla ja oli kappalemääräisesti 9578, tarkoitti se samalla Italian nousevan Ducatin suurimmaksi markkinaksi. Myös Saksassa myynti kasvoi yhdeksällä prosentilla ja oli 6678 kappaletta. 

Uusina Ducati-maahantuojina aloittivat Brunei, Ecuador, El Salvador ja Mongolia, joka tarkoittaa että nyt Ducateja viedään 96 maahan. Jälleenmyyjiä on yhteensä 821. 

Toimitusjohtaja Claudio Domenicali vakuutti tuloksen olevan seurausta uusien innovatiivisten mallien kehittämisestä ja jatkuvasta laadun parantamisesta, jotka molemmat parantavat intohimoisten ducatistien kokemuksia merkistä. Hänen mukaansa jo vuosi 2021 oli erinomainen, ja huolimatta tuotannon ja logistiikan ongelmista tuotanto- ja myyntimäärää pystyttiin kasvattamaan selkeästi. Domenicali korosti myös kilpailumenestyksen merkitystä tuotantomoottoripyörien myynnin kasvuun, voittihan bolognalaismerkki viime kauden päätteeksi maailmanmestaruudet sekä MotoGP:ssä että World Superbikessa. 

Uusin numero