Ducati Diavel 1260 Lamborghini – 819-hevosvoimaisen Lamborghini Sián FKP 37:n kunniaksi

Ducati on julkaissut Diavelista Lamborghini-erikoismallin, jossa inspiraatiota on haettu Lamborghinin V12-moottorisesta ja yli 350 kilometrin huippunopeuteen yltävästä Sián FKP 37:sta.

Lamborghini ja Ducati ovat tehneet yhteistyötä uuden Ducati Diavel 1260 Lamborghinin suunnittelussa. Erikoismallin suunnittelun pääperiaate on ollut siirtää Lamborghinin autosuunnittelun perusteet moottoripyörämaailmaan, ja keskitytty suunnittelemaan uusiksi nimenomaan ne komponentit, jotka ovat ”eniten Diavelia”. 

Trellis-teräsputkirunko on saanut kultavärityksen, samoin tätä mallia varten suunnitellut Lambon vanteista muotonsa saaneet täysin uudet takoalumiinivanteet. Muotoilussa on käytetty Lamborghinille tunnusomaisia Y- ja kuusikulmamuotoja. Kateosien väritys on täsmälleen sama sävy, jota Sián FKP 37 käyttää. Ducatin punainenkin pilkottaa pyörästä, nimittäin Brembon jarrusatuloissa.

Kokonaisuus on viimeistelty hiilikuidulla, josta on valmistettu mm. lokasuojat, ajovalon runko, jäähdyttimen ja mittarin suojat, äänenvaimentimen pää, ilmanottoaukot sekä tankin katteen keskiosa. Tekniikka on perus-Diavelista tuttu 1260-kuutioinen muuttuvalla venttiiliajoituksella varustettu V2. Hevosvoimia 162 ja vääntöä 129 newtonmetriä. Rajoitettu valmistusmäärä on saatu kertomalla Lamborghinin perustamisvuosi ´63 kymmenellä, eli 630 kappaletta.

Uusin numero