Dovizioson tie vie Ducatille – Crutchlow on raivoissaan

Ducatin kanssa Laguna Secan kisan alla vuoden mittaisen jatkosopimuksen solminut yhdysvaltalainen Nicky Hayden heitti Indianapolsin GP:n pressitilaisuudessa tuttuun tyyliinsä paljon kertovan kommentin tilanteesta.

– Dovizioso olisi kyllä hyvä tiimikaveri…

Hondalla pitkän päivätyön tehnyt ja täksi kaudeksi toiveikkaasti Yamahan Tech 3-satellittitiimin tehdastallin paikka paikka mielessään siirtynyt Dovizioso vakuutteli ainakin vielä torstaina Indyssa, että Ducati-diili on vielä viimeistelemättä.

– Olen keskustellut heidän (Ducati) kanssaan ja olen pitänyt siitä, mitä heillä on ollut kerrottavanaan. Minulla ei ole kuitenkaan vielä pitäviä vastauksia sopimusasiaan, sillä en ole vetänyt nimeäni minkään tiimin papereihin.

Dovizioso tosin tähdentää, että hänen tavoitteenaan on ollut koko ajan saada paikka kaudeksi 2013 tehdastiimistä. Ainoan mahdollisuuden siihen voi tarjota enää Ducati, sillä Yamaha on vahvistanut Jorge Lorenzon ja Rossin, sekä Honda Dani Pedrosan ja Marc Marquezin sopimukset.

– Ensisijainen tavoitteeni oli paikka Yamahan tehdastiimissä. Yamaha päätyi kuitenkin toisenlaiseen ratkaisuun, Dovizioso viittaa Rossiin.

– Olen kuitenkin pitänyt Ducatin jo kauden alusta lähtien kuviossa mukana. Olen kiinnostunut siitä projektista, toteaa Dovizioso.

Kiinnostus on molemminpuolista, joten eiköhän se ole sitten siinä.

Crutchlow: “Ducati
valehteli minulle!”

Ducatin tiedetään tehneen Dovizioson nykyiselle tiimikaverille, britti Cal Crutchlowille jo varhain kesällä tarjouksen kahden vuoden pestistä.

Crutchlow oli jo Mugellon aikoihin valmis vetämään nimensä papereihin, mutta Ducati ei sitten enää omalta osaltaan ollutkaan halukas viemään neuvotteluja maaliin.

– Olen lopettanut italian kielen opiskelun, heitti Crutclow torstaina Indyssa tuttuun tyyliinsä.

– Ducatin käyttäytyminen raivostuttaa minua. Keskustelimme asioista kolmen kuukauden ajan, mutta se ei johtanut yhtään mihinkään. Minulle on valehdeltu! Heidän päätöksensä ei voisi olla selvempi, Crutchlow viittaa Dovizioson suuntaan.

Crutchlowin ura jatkuu näin ollen suurella todennäköisyydellä Yamahan Tech 3:lla, jonne hän saa timikaverikseen maanmiehensä Bradley Smithin.

– Se asia on kuitenkin täysin Yamahan käsissä ja minun ei auta muuta kuin odottaa vastauksia sieltä suunnalta. Voi olla että jatkan ajamista MotoGP-luokassa sijoista 5-6, tai sitten palaan Superbike-luokkaan, jossa voin taistella mestaruudesta, täräytti Crutchlow katkerana.

Viimeisin numero