Dovizioso siirtyi voitollaan pistejohtoon Britannian GP:ssä

Andrea Dovizioso ja Maverick Vinales

MotoGP-sarjan 12. osakilpailu tasoitti MotoGP-luokan tilannetta, sillä aiemmin johdossa ollut Marc Marquez joutui keskeyttämään moottorivian takia. Voittoon ajoi Italian Andrea Dovizioso. Patrik Pulkkinen oli Moto3-luokassa sijalla 24.

Ducati-kuljettaja Dovizioson jälkeen toiseksi sijoittui Yamahan Maverick Vinales, joka piti italialaista tiukalla häviten vain reilun kymmenyksen. Valentino Rossi oli kolmas.

Moto2-luokassa juhli MotoGP-luokkaan ensi kaudella siirtyvä Japanin Takaaki Nakagami. Muut palkintopallille nousivat Moto2:ssa olivat Mattia Pasini ja luokan pistejohdossa oleva Franco Morbidelli. Ajo Motorsportin kuljettajat olivat sijoilla kahdeksan ja yhdeksän.

Moto3-luokassa kärkikolmikko ajoi Hondalla. Paras oli espanjalainen Aron Canet, toiseksi kaasutti Enea Bastanini ja kolmas oli Jorge Martin. Peugeot Saxoprint –tallin Patrik Pulkkinen jäi voittajalle vajaat 19 sekuntia. Pulkkisen sijoitus oli 24:s. Joan Mir on pistejohdossa. Ajon kuljettajat eivät saaneet Silverstonesta pisteitä.