Dorna: Kymi Ringin GP siirtynee vuodelle 2019

“Suomessa MotoGP-kisa järjestetään luultavasti vasta 2019. Suomen kisan järjestäjät jatkavat työtään, ja me pidämme heihin yhteyttä. Kaikki on heistä kiinni. Jos he saavat kaikki työt valmiiksi siihen mennessä, että ehdimme hyväksyä radan vuodeksi 2018, niin kisa järjestetään 2018. Muuten Suomen GP siirtyy vuodelle 2019”, Ezpeleta sanoi Crash.netille.

Kouvolan Iitissä ajettava Suomen GP on merkitty MotoGP-kalenteriin heinäkuuksi 2018.  

Dorna etsii uusia kisapaikkoja Kaakkois-Aasiasta, jossa moottoripyöriä myydään hurjia määriä.

”Keskustelemme thaimaalaisten ja indonesialaisten järjestäjien kanssa.”

Dorna myös ilmoitti, että Spa Francorchampsin rata ei palaa sarjan kilpailukalenteriin. Belgialainen rata on liian nopea ja vaarallinen MotoGP-sarjaan.

Legendaarisen Span toimitusjohtaja Nathalie Maillet oli ottanut jo viime vuoden puolivälissä yhteyttä Dornaan ja kertonut julkisuuteen, että hänen tavoitteenaan on palauttaa rata MotoGP-sarjan kisapaikaksi.

Dornan toimitusjohtaja Ezpeleta kuitenkin tyrmäsi käytännössä Span paluuhaaveet.

”Spasta otettiin viime kesänä yhteyttä. Mutta suurin ongelma ja este on turvallisuus. On lähes mahdotonta saada Spasta MotoGP-kelpoinen”, Ezpeleta sanoi.

World Superbike-sarjan isännäksi Spalla on hieman paremmat mahdollisuudet.

”Keskustelimme superbikesta, ja he ehdottivat tiettyjä muutoksia rataan. MotoGP:lle vastaus on tällä hetkellä ehdoton ei, superbikesta täytyy vielä keskustella.”

Uusin numero