Dorna: kilpaileminen on kauden 2020 ykkösprioriteetti

Dorna lupaa, että kilpaa ajetaan heti, kun se vain on mahdollista. Kuva: motogp.com

Tämänhetkinen koronavirustilanne on jo pakottanut tekemään voimakkaita muutoksia MotoGP-sarjan kilpailukalenteriin. Viimeisin kysymysmerkki heitettiin Kymiringin osakilpailun ylle hallituksen keskiviikkoisen linjauksen jälkeen. Dorna Sports kuitenkin vakuuttaa kilpailemisen olevan prioriteettilistan kärjessä.

Sanna Marinin hallitus ilmoitti keskiviikkona 22. huhtikuuta jatkavansa yli 500 henkilön yleisötapahtumien kieltoa ainakin heinäkuun loppuun asti. Tämä tarkoittaisi synkkiä pilviä 10.-12. heinäkuuta ajettavaksi kaavaillulle MotoGP-sarjan Suomen osakilpailulle.

Dorna Sports ilmoittaa kuitenkin ykkösprioriteetikseen kilpailemisen myös kaudella 2020 heti, kun kilpailujen järjestäminen katsotaan turvalliseksi mahdollisimman suuressa laajuudessa. Dorna käy aktiivista keskustelua sekä FIM:in, viranomaisten että kilpailunjärjestäjien kanssa mahdollistaakseen kilpailujen järjestämisen niin pian kuin se vain on mahdollista.

Dornan tavoitteena on järjestää tämän kalenterivuoden aikana mahdollisimman monesta osakilpailusta koostuva MotoGP-sarja, mutta kuitenkin viranomaissuosituksia noudattaen. Kauden peruuttamista harkitaan vasta viimeisenä vaihtoehtona, jos pandemia ei osoita laantumisen merkkejä.

Lue myös:

Uusin numero