Doping-rangaistuksen kärsinyt West jatkaa Kallion kilpakumppanina

o vuonna 1998 MotoGP-sarjassa debytoinut West, 31, ylitti viime kaudella korkeimmatkin uutiskynnykset muutamaan otteeseen. Ensin West ilmoitti tuttuun tyyliinsä facebookin välityksellä, että hän kilpailee MotoGP-luokassa CRT-sääntöjen mukaisella pyörällä.

Pari viikkoa sen jälkeen Westin oli kuitenkin nostettava kädet ylös huomatessaan, että hän ei sittenkään pysty kaapimaan vaadittua rahoitusta kokoon. Ei siitäkin huolimatta, että kotipuolessa Maryborough’issa oli pistetty myyntiin oikeastaan kaikki mahdollinen irtain omaisuus asuntoa, autoa ja motocrosspyöriä myöten.

Pettynyt West ehti jo ilmoittaa lopettavansa uransa, kunnes Qatarin moottoriliiton tiimi QMMF, jossa hän ajaa alkavallakin kaudella, sai pyörrettyä aussin synkät ajatukset.

Sadekelin armottomana spesialistina tunnettu West sijoittui viime kaudella Moto2-luokan MM-pisteissä 16:nneksi ajettuaan parhaimmillaan toiseksi Malesian ja Australian osakilpailuissa ennen kauden perinteisesti päättävää Valenciaa.

Westin hyvä putki ei tosin saanut edes mahdollisuutta jatkua Valenciassa, kun kansainvälinen moottoriliitto FIM pamautti MotoGP:ssä varsin harvinaisen uutispommin: West oli kärynnyt doping-rikkeestä.

West oli antanut positiivisen dopingnäytteen Ranskan GP:n yhteydessä 20. toukokuuta Le Mansissa ja hänelle langetettiin kuukauden mittainen kilpailukielto.

QMMF luottaa Westiin ja
West luottaa QMMF:ään

West palasi radoille lauantaina Losailissa, jossa hän osallistui Suzuki GSX-R 1000 -pyörällä Qatarin sarjan kilpailuun. Se kulkikin varsin mallikkaasti, sillä West ajoi paalupaikalta voittoon jättäen taakseen muun muassa britti Bradley Smithin.

Smith lukeutuu ensi kaudella MotoGP-luokan tulokkaisiin Yamahan Tech 3-satelliittitiimin riveissä.

Moto2-luokassa Speed Up-pyörällä jatkavan Westin viikonvaihde oli siltäkin osin täydellinen, että hän sinetöi uuden sopimuksen viimeistä piirtoa myöten QMMF Racing Teamin kanssa. Tiimiä allekirjoitustilaisuudessa edusti Qatarin liiton nokkamies Nasser Khalifa Al Attiya.

– Viime kausi oli muutaman seikan vuoksi varsin vaikea, mutta selvisimme siitä koko tiimin voimin. Tämä tiimi on mahtava ja siinä on mukana mahtavia henkilöitä. Lähdemme hakemaan Moto2-luokassa voittoja ja tekemään hyvää tulosta kauden 2012 loppupuolen tavoin, West viittasi kahteen kakkossijaansa.

Seuraavaksi täyden tarmonsa seitsemän viikon kuluttua Losailin radan kupeessa iltavalaistuksessa ajettavaan motocrossin historialliseen MM-avaukseen suuntaava Nasser Khalifa Al Attiya oli hänkin pelkkää hymyä.

– Olen erittäin iloinen jatkosopimuksesta Westin kanssa. Pidän hänen tyylistään ja hän on erittäin hyvä kuljettaja meille. Ja vaikuttaa siltä, että Anthony vain nuortuu tiimissämme!

Moto2-luokan kauden 2013 ensimmäiset viralliset testit ajetaan 12.-14. helmikuuta Valencian Ricardo Tormo-radalla. Tuttua espanjalaisrataa kiertävät silloin myös Moto3-luokan kuljettajat.

MM-kausi käynnistyy Losailissa 7. huhtikuuta.

* Kuva: QMMF

Uusin numero