Dolomiiteille nopeusrajoituksia moottoripyörille

Viime viikonloppuna useille Dolomiittien vuoristoteille asetettiin uudet 60 km/h nopeusrajoitukset ajonopeuksien hidastamiseksi. Muutamilla teillä rajoitukset koskevat ainoastaan moottoripyöriä.

Pohjois-Italiassa sijaitsevassa Trentinossa on otettu käyttöön 60 km/h nopeusrajoituksia useilla vuoristoteillä. Matalammilla nopeusrajoituksilla pyritään hidastamaan ajonopeuksia ja parantamaan turvallisuutta. Erikoiseksi tilanteen tekee se, että joillakin teillä matalammat nopeusrajoitukset koskevat ainoastaan moottoripyöriä, mikä on omiaan kasvattamaan nopeuseroja näillä osuuksilla.

Dolomiitit ovat erittäin suosittu turismikohde, ja tiet ovat kesäisin varsin ruuhkaisia. Tämän vuoksi nopeusrajoitukset ovat kokeiluluontoisesti voimassa kesäkaudella. Tiet, joilla nopeusrajoitus koskee kaikkia, ovat Sella-, Gardena-, Pordoi- ja Rolle-passot sekä Trenton ja Lasinon välinen tie SP85, Garnigaan johtava tie SP25, Monte Baldon ohi kulkeva tie SP3 ja tie SS240 Val di Ledrosta Loppioon. Nopeusrajoitus koskee vain moottoripyöriä tiellä SS42 Mendolasta Passo del Tonaleen ja Telvestä Molinaan kulkevalla tiellä SP31.

Uusin numero