Disney ja Ajo Motorsport yhteistyöhön

Aki Ajon johtaman Avant-AirAsia-Ajo -tiimin ranskalaiskuljettaja Johann Zarco ajaa kotikisansa ajoasun ja kypärän osalta poikkeuksellisessa värityksessä. Piikkiluokan MM-sarjassa kolmen osakilpailun jälkeen neljäntenä oleva Zarco, 20, kiertää Le Mansin Bugatti-rataa Disneyn tuottaman, digitaaliseen maailmaan sijoitetun Tron Legacy -elokuvan innoittamana.
– On hyvä asia, että saamme moottoripyöräurheiluun mukaan aivan uudentyyppisiä yhteistyökumppaneita. Se on kaikkien etu tänä päivänä, jolloin pitää pyrkiä etsimään tällaisia uudenlaisia, eikä niinkään entuudestaan tyypillisiä kumppanuuksia lajiin. Onhan se hienoa, että pääsemme tekemään yhteistyötä Disneyn kaltaisen jätin kanssa, sanoo tallipäällikkö Ajo.

Zarco promoaa Le Mansissa lähinnä elokuvan Blue-ray – ja DVD-versioita näyttävästi myös radan ulkopuolella muun muassa tuhansien julisteiden ja nimikirjoitusten muodossa.
Disney tuotti ensimmäisen Tron-elokuvansa jo vuonna 1982 ja myös silloin sen pääosaa lahjakkaana videopelisuunnittelijana esitti Kevin Flynnia näyttelevä Jeff Bridges. Tronin ensimmäistä versiota luonnehditaan suursatsaukseksi, joka käynnisti tietokonepelielokuvien aikakauden.

Zarcon lahjakkuus on puolestaan puhjennut lopullisesta kukkaansa Ajon tiimissä. Zarco on ajanut kahdessa edellisessä kisassa, eli Jerezissä ja Estorilissa molemmissa kolmanneksi. Hänellä ei ollut vielä ainuttakaan podiumsijoitusta tähän kauteen lähdettäessä.
– Zarco on ollut alkukaudella vahvin kuljettajamme. Disney-kuvion toteutus tuo meille tietysti vielä oman lisäelämyksen ja samalla Zarcolle upean tilaisuuden kotiyleisönsä edessä, toteaa Ajo.

Uusin numero