Demonit vainoavat Lorenzoa Assenissa

Lorenzo myöntää, että tilanne on hallinnassa, kunhan häntä viime vuosina Assenissa vainonneet demonit saadaan karistettua Yamaha-tallikaveri Valentino Rossin ja kumppaneiden lisäksi kintereiltä.

Lorenzo ajoi kuninkuusluokan ensimmäisenä mestaruuvuotenaan 2010 Hollannin TT:ssä paalupaikalta voittoon, mutta sen jälkeen riivaajat eivät ole jättäneet miestä rauhaan tulppaanien maassa.

Simoncelli

Kaudella 2011 Lorenzo lähti Hollannin osakilpailuun neljännestä ruudusta ja ylitti maalilinjan kuudentena.

Voittomahdollisuudet murenivat jo avauskierroksen puolivälissä, kun Marco Simoncelli yritti ohittaa Lorenzoa sillä seurauksella, että molemmat kaatuivat.

Lorenzo oli raivoissaan ja lateli tapahtuman jälkeen pääosin painokelvotonta tekstiä.

Bautista

Seuraavana vuonna meni vieläkin huonommin pykälää verran paremmasta lähtöruudusta huolimatta.

Lorenzon kisa kesti vain vajaat kymmenen sekuntia, kun jarrutuksen käsittämättömän myöhäiseksi jättänyt Alvaro Bautista lanasi syystäkin tulikuumana käyneen Lorenzon railakkaasti radalta.

Kaiken kukkuraksi siinä rytäkässä posahti yksi kortilla olleista moottoreista.

Solisluu

Vuosi 2013 merkitsi Lorenzolle kyyneleitä ja kirjaimellisesti suurta tuskaa Assenissa, jonne hän saapui Mugellon ja Barcelonan voitot vyöllään.

Lorenzo koki kohtalonsa jo toisessa harjoituksessa, joka ajettiin sadekelillä. Mies raivosi ylitti limiitin ja Yamaha sinkosi hänet korkealle kohti moottoripyöräurheilun katedraalin tummaa taivasta.

Raju tömähdys asfaltin pintaan mursi Lorenzon solisluun, jota hän lensi leikkauttamaan Barcelonaan heti samana päivinä.

Lorenzo teki kuitenkin ihmepaluun Assenin radalle vain päivän päästä leikkauksesta päätyen ruudusta 12 upeasti viidenneksi.

Lorenzoa luonnehdittiin silloin supermieheksi, mutta kuljettaja itse toppuutteli puheita, riisui viitan kipeiltä harteiltaan, eikä suositellut vastaavaa uhkapeliä kenellekään.

Päinvastoin, Lorenzo piti sitä erittäin huonona esimerkkinä erityisesti nuorille kuljettajille.

Pelko

Nuo tapahtumat jättivät Lorenzoon ja erityisesti hänen henkiselle kantilleen arven, joka avautui vuotta myöhemmin samalla estradilla.

Lorenzo lähti viime kaudella Hollannin TT:hen yhdeksännestä ruudusta päätyen sijalle 13 kisassa, joka aloitettiin sadekelin renkailla ja päätettiin kieli keskellä suuta slickseillä.

Lorenzo myönsi suoraan ja rehdisti, että hän pelkäsi vuoden 2013 taphtumien toistumista.

– Näin kuivan kelin renkailla ajettaessa edelleen muutamia märkiä kohtia radalla, enkä halunnut ottaa sitä riskiä, että loukkaannun taas tällä radalla, Lorenzo tilitti tuolloin.

Lorenzo on kuitenkin juuri nyt fyysisesti ja henkisesti kenties kovemmassa terässä kuin koskaan aiemmin urallaan. Pää on kunnossa ja ainoat lommot löytyvät poskista.

Neljän edellisen osakilpailun perusteella edes demonit eivät pysty pidättelemään Lorenzoa Assenissa.
 

Uusin numero