De Puniet on paljon vartijana Suzukin paluussa MotoGP-luokkaan

Suzukin paluun osalta paljon vartijaksi valjastetaan ranskalaiskuljettaja Randy de Puniet, joka tienaa leipää toista vuotta espanjalaisen Jorge Martinezin johtaman Aspar-tiimin CRT-sääntöjen mukaisen Aprilia-pyörän puikoissa.

Suzuki on kysellyt Martinezilta mahdollisuutta siihen, että De Puniet käskyttää japanilaista prototyyppipyörää ensi kaudella ainakin GP-kisojen yhteyteen ajoitettavina testipäivinä Mugellossa ja Brnossa.

Martinez on näyttänyt idealle vihreää valoa myös siksi, että hän on vahvoilla pyörittämään Suzukin tehdastiimin toimintaa, jos paluu parravaloihin toteutuu.

Martinez mieli MotoGP-luokkaan jo kaudella 2010 Suzukin satelliittittiiminä yhdysvaltalainen Ben Spies kuljettajanaan, mutta silloin kuviota ei saatu vietyä maaliin asti.

Aspar-tiimin lähtee tulevaan MotoGP-luokan kauteen tutulla kokoonpanolla. De Punietin rinnalla jatkaa CRT-kuljettajista viime vuonna korkeimmalle, eli sijalle 12 yltänyt espanjalainen Aleix Espargaro, joka ajoi taannoin yhden kauden myös Mika Kallion rinnalla Ducatin Pramac-tiimissä.

* Kuvassa Randy de Puniet. Kuva: Motogp.com/Jonathan Dear
 

Uusin numero