Daytonan Vetomiehet valmiina uuteen kauteen

Hämeenlinnalainen TM-pyörien maahantuoja Daytona julkisti 23.12.  Tiimin ykköstykkinä jatkaa TM:n tehdaskuljettaja Eero Remes, joka ajaa enduron SM-sarjaa sen minkä päätyöltään, eli enduron MM-sarjan ja Italian mestaruussarjan kiertämiseltä ehtii. Miehen tarkoitus on ajaa ainakin kaksi kesäkisaa. Loppuvuodesta kuntopohjaa ensi kaudelle rakentanut Remes lähtee vuodenvaihteen jälkeen Italiaan ja Espanjaan treenaamaan ja ottamaan tuntumaa uuteen pyörään, johon hän ei odota suuria muutoksia – lähinnä moottoria on kehitetty.

 

Remeksen kisakausi alkaa maaliskuussa Italian mestaruussarjan osakilpailulla ja jatkuu huhtikuussa MM-sarjan merkeissä. Remeksen päätavoite ensi kaudelle on kristallinkirkas.

 

– Joka kisassa maksimaalinen suoritus ja tähtäimessä on maailmanmestaruus, Remes toteaa päättäväisesti.

 

Riku Riiheläinen tuo joukkoon kokemusta ja varmuutta. Vuosia SM-sarjan kärkikahinoissa viihtynyt Riiheläinen kiertää 300-kuutioisella kaksitahtisella TM:llä sekä enduron että cross countryn SM-sarjan. Porvoon Moottorikerhoa edustava Riiheläinen on viimeksi ajanut enduron täyden SM-sarjan vuonna 2010, jolloin tuloksena oli pronssimitali.

 

– Viime vuodet olen kärsinyt sponsorien puutteesta. Odotankin hyvillä mielin tulevaa kautta, jonka pääsee pitkästä aikaa ajamaan kokonaan. Motivaatio on korkealla, olen treenannut ahkerasti ja tavoitteena on jonkinvärinen mitali SM-sarjasta, Riiheläinen kertoo.

 

Sipoolainen Henry Olenius jatkaa jo neljättä kautta TM-pyörällä Daytonan tiimissä. Päättyneellä kaudella lisää varmuutta ajoonsa löytänyt Olenius aikoo kaasutella läpi enduron ja cross countryn SM-sarjat mitalinkiilto silmissään. Endurossa vain luokkavoitto kelpaa hänelle kauden päätteeksi.

 

Petri Pohjamo ajaa tulevalla kaudella talvella jääratakisoja ja kesällä cross country -kisoja. Endurokilpailuihin hän osallistuu, mikäli aikaa riittää. Lisäksi entinen enduron maailmanmestari tarjoilee vankkaa kokemustaan muillekin tiimipäällikön ominaisuudessa yhdessä vaimonsa Milja Pohjamon kanssa. Petri hoitaa tekniikan ja kaluston, Milja puolestaan sopimukset ja organisoinnin.
Kolme nälkäistä nuorta joukkueseen

 

Tiimin juniorit, Juho Pietilä, Juha Aaltonen ja Tatu Aaltonen edustavat kaikki Hämeenlinnan Moottorikerhoa. Tammikuussa 18 vuotta täyttävä Juho Pietilä ajaa jo toista vuotta 125-kuutioisella TM:llä, tavoitteena tehdä mahdollisimman hyvää tulosta U20-luokassa enduron SM-sarjassa sekä cross countryn SM-sarjassa.

 

Juha Aaltonen piiskaa niin ikään jo toista kautta TM:ää ja aikoo ajaa sekä enduron että cross countryn SM-sarjat, tavoitteenaan hivuttaa itsensä lähemmäs pikkuluokan kärkeä.

 

Tatu Aaltonen täyttää ensi vuonna 15 vuotta ja vaihtoi tulevalle kaudelle 85-kuutioisen piikkiseen TM:n MX-malliin. Hän keskittyy tulevalla kaudella cross countryn SM-sarjaan.

 

Päättynyt kausi oli Vetomiehille menestys. Eero Remes ehti ajaa vain vajaan enduron SM-sarjan, mutta nappasi silti pikkuluokassa hopeaa. Henry Olenius otti niin ikään hopeamitalin nuorten luokassa ja Petri Pohjamo voitti cross countryssä veteraanien Suomen mestaruuden. Vetomiehet haluavatkin kiittää kaikkia tukijoitaan kuluneesta kaudesta. Daytonan Vetomiesten tukijoina jatkavat vahvasti Bitwise Oy ja Vetomiehet sekä Pentep, Vanajanlinna, Nostinpojat, Niemisen sora, Kunto24, Satapiikki, Emx ja Silkolene.

Uusin numero