Davies teki hurjaa jälkeä Ducatin takapihalla

– Tämä oli tosiaankin täydellinen viikonvaihde alusta loppuun. Voittaminen täällä on aivan toista kuin missään muualla. Se on spesiaalijuttu, sillä Imola on Ducatin takapihaa, hehkutti Davies.

Imolan molemmat kisat noudattivat brittikuljettajista koostuneen kärkitrion osalta täsmälleen samaa kaavaa. Hallitseva mestari Jonathan Rea ajoi kahdesti toiseksi ja hänen Kawasaki-tallikaverinsa Tom Sykes puolestaan tuplasti kolmanneksi.

Davies voitti ensimmäisen erän 3,406 sekunnin erolla Reaan, josta Sykes jäi kolme kymmenystä. Toisessa erässä Davies piti Rean kurissa 4,262 sekunnin marginaalilla. Sykes jäi jälleen noin kolme kymmenystä Reasta.

Daviesille tupla on kauden toinen. Tätä ennen hän ehti kuitata tililleen molempien erien ykkössijat Aragonin radalla Espanjassa.

– Pyöräni on ollut Aragonista lähtien erittäin kilpailukykyinen. En voi muuta kuin kiittää Ducatia näin toimivasta paketista.

Mestaruudesta on kehkeytymässä näillä näkymin kahden kuljettajan, eli Rean ja Daviesin välinen kauppa.

Rea johtaa edelleen sarjaa pistein 221. Davies kavensi Imolassa eron 35 pisteeseen. Sykes on kolmantena 32 pistettä Daviesin takana. Neljäntenä majaileva Hondan hollantilaiskuljettaja Michael van der Mark on jäänyt Sykesista jo 48 pistettä.

Kausi jatkuu kahden viikon kuluttua Sepangin radalla Malesiassa.
 

Uusin numero